Dün akşam tüm Türkiye’de yeni yıl kutlamaları yapılırken, herhangi bir olumsuzlukta vatandaşın yardımına koşmak için her zaman olduğu gibi itfaiye, 112 ve emniyet personeli de görev başındaydı. 365 gün 24 saat Düzce halkına hizmet veren ekipler yeni yıla görev başında girdi.
2013'de yangın, kurtarma, su baskını, trafik kazası gibi olaydan olaya koşan ekipler Yılbaşı da olsa Bayram da olsa her zaman görevlerinin başında olduklarını bildirdi.

 

 

112 Komuta Kontrol Merkezi’nde görev yapan 112 Acil Servis ve Düzce Belediyesi 110 İtfaiye ekipleri yılbaşı mesailerine ortak olduk… tüm Düzce Halkının yeni yılını kutlayan ekiplerin vatandaşlardan istekleri vardı…

 

112 görevlilerinden Erkan Erdem, Yaralı ve acil hastaların taşınması ve acil bakımın yapılması için kullanılan ambulansların vakaya giderken trafik nedeniyle olay yerine ulaşma ve hastayı en yakın sağlık kuruluşuna sevk etmek konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatarak vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

 

 

112 görevlilerinden Erkan Erdem, “ 112 ekip acil servisleri olarak bayram yılbaşı demeden 7/24 hizmet veriyoruz. Öncelikle 112 aradıklarında sakin olsunlar. Hastaların sıkıntılarını iyi ifade ederlerse ekipler daha kısa sürede yönlendirilir. Evlerine ya da kaza yerine geldiğimizde bize yardımcı olmak adına yanlış şeyler yapılabiliyor. Öncelikle bize müsaade etsinler. Biz olayı tam anlamı ile anlayıp müdahale edelim. Geç kaldığımızdan yakınıyorlar. Araçlar yol vermiyor sirenlerimiz açık olduğu halde. Aynı durumu yayalarda da görüyoruz. Yayalarında dikkatli olmasını istiyoruz. Tüm düzce halkına sağlıklı huzurlu mutlu yıllar dileriz.” diye konuştu.

 

 

112 Komuta Kontrol Merkezinde yaşanan önemli bir sorunun 112’ye gelen gereksiz telefonlar olduğunu belirten bir başka 112 görevlisi İrem Uğur ise, acil müdahale bekleyenlerden birinin kendi yakınlardan biri olabileceğine dikkat çekti.

 

 

İrem Uğur, “yeni yılda herkese kazasız belasız yeni bir yıl diliyorum. 112 ekipleri asılsız aramamalarını istiyorum. Çünkü meşgul ettikleri hat, başka bir kişinin hayatını tehlikeye düşürebilir. Bir gün kendilerinde ambulansa ihtiyacı olma durumu olabilir.” Dedi.

 

 

Düzce Belediyesi İtfaiye ekiplerinin istekleri de benzerdi… İtfaiye Eri Bayram Üstünel, “bizim için tatil yok. Görevimizin başındayız. Tüm İslam aleminin yeni yılını kutluyoruz. 13 yıldır bu görevi yapıyorum. Yıllardır isteklerimiz aynı… Yol ve biraz saygı istiyoruz. İtfaiye sirenini duyduğunuzda bilin ki ya can kurtarmaya gidiyordur ya da mal kurtarmaya. Bir aynalarına bakıp bir yol versinler… Bize yol vermeyen nice insanın kendi evlerinin yandığını gördük. Son pişmanlık da fayda vermez.” dedi.

Haber; S.KAŞKIR