Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, grip salgınının bu yıl geçen yıllara nazaran daha az olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyondu, bugüne kadar gribe yakalanan vatandaş sayımız ise 1 milyonlara yeni yeni geliyor. Mayıs ayına kadar böyle devam ettiğini düşünürsek rakam 3 milyonlarda olacak" dedi.

Obezite konusuna da değinen Müezzinoğlu, mücadelelerinin 2014 yılında da devam edeceğini dile getirdi. Obezitenin 5 yıl öncesine oranla hızlı bir şekilde arttığını kaydeden bakan, obezite konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Obezite ile ilgili olarak 'Sağlıklı Beslenelim ve Hareket Edelim Projesi'ni başlattıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "2014 yılında yoğun bir şekilde sağlıklı beslenme ve hareket merkezi obezite ile mücadele programı yürüteceğiz. Şu anda toplumumuzun yaklaşık yüzde 31'i obez grubunun içinde. Bu sayı hızlı bir şekilde 5 yıl öncesine göre arttı.” dedi.

Bakan sağlıklı beslenmenin yanında hareket etmenin de obezite ile mücadelede önemli olduğu vurgusunu yaptı. Beden eğitimi dersleri spor için çocuklarda yeterli olmuyor. Biz istiyoruz ki okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, günün aktiviteleri içine mutlaka hareketi koyabilsinler, okullarda fiziki mekan olarak bunları hazırladığımız koşulları inşallah planlıyoruz. Gençlerle birlikte çalışarak, hareket üretebilecek senaryoları çıkarmamız lazım" diye konuştu.