Akçakoca Kaymakamlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ortak organizasyonu ile Kurugöl Köyü'nde 8 Kilometrelik Kurugöl Kanyon parkurunda yüzlerce kişinin katıldığı doğa yürüyüşü yapıldı.
Kurugöl Köyü'nde, düzenlenen yürüyüş etkinliğine Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, Akçakoca Sağlık Grup Başkanı Kurtuluş Arat, sivil toplum kuruluşları, köylüler ve vatandaşlar katıldı.
Akçakoca Kurugöl Köyü'nden başlanarak, Kurugöl Deresi boyunca zorlu parkurda yapılan Doğa Yürüyüşü Kurugöl Kanyonu'nda son buldu. Burada, köylülerin ikram ettiği ayran içilerek saha sonra köy yollarında tekrar Kurugöl Köyü'ne dönüldü.
Ağaç köprülerden geçişlerde, ve Kurugöl Kanyonu'nda iple tırmanma parkurlarında son derece heyecanlı ve bir o kadar da tehlikeli anlar yaşandı. Kurugöl Kanyonu'nun cezbedici doğal güzellikleri eşliğinde yapılan doğa yürüyüşü, sırasında İl Kültür Turizm Müdürü Budak, yürüyüşe katılanlara, Kanyon, ve parkur üzerinde bulunan Ağlan Kaya hakkında bilgiler verdi.
Rehberler eşliğinde yapılan doğa yürüyüşüne katılanlara, acil 112 sağlık ekipleri de eşlik ettiler.
Doğa yürüyüşü sonunda katılımcılara, Kurugöl Alabalık tesislerinde, köylülerin hazırladığı, Akçakoca'nın yöresel yemeği mancarlı gözleme, kısır, ayran ve çay ikram edildi.