Düzce’de özellikle hava sıcaklığının iyice düştüğü akşam saatlerinde nefes almak oldukça güçleşirken, dün akşam yine göstergeler “sağlıksız” seviyeye ulaştı. Düzce halkı zehir solurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden hala çalışma ve kontrollere ilişkin bir bilgilendirme yapılmıyor. Hafta sonunu da yine sağlıksız düzeyde geçiren Düzce’nin havası için denetimler ne sıklıkla yapılıyor, ne gibi tedbirler alınacak hala belirsizliğini koruyor… Özellikle Isınma ihtiyacı ile birlikte yakıt kullanımına bağlı olarak artan kirlilikle ilgili uzamanlar öncelikle denetimlerin sıklaştırılması gerektiğine işaret ediyor.
Erzurum’da 7-24 izleniyor
Düzce’de sessizlik sürerken, Türkiye'de en fazla kömürün tüketildiği ve Düzce gibi hava kirliliği ile boğuşan Erzurum’da örnek bir çalışma başlatıldı. Erzurum'da hava kirliliğinin önlenmesi için çevre ve şehircilik, halk sağlığı müdürlükleri ve belediye personelinden oluşan ekipler, kentte 7 gün 24 saat denetim yapmaya başladı. Standartlara uymayanlara da 575 ile 11 bin lira arasında ceza uygulanmaya başlandı.  Yine kentte Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi iş birliği ile Erzurum’un yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik, Ülkemizde örnek teşkil edecek olan “Hava Kirliliğinde Ekolojik Koridor Senaryoları, Erzurum Kenti çalışması tamamlandı.
Artık tehlike çanları çaldıran hava kirliliği sorununa ilişkin Düzce’de başta Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere kurumların biran önce harekete geçmesi isteniyor.