Kış geldi. Doğalgaz abonelerini kışın meydana gelen baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkat etmesi gerekiyor. Kullanıcıların bacalarını kışa girmeden kontrol ettirmeleri ve bakım yaptırmaları alınacak önlemler arasında.

Yetkililerden yapılan açıklamada, doğalgazın zehirsiz bir gaz olduğunu ancak yanması sonucunda ortaya çıkan karbon monoksit gazının zehirlenmelere yol açtığının altını çizildi. Bacaların temizlenmediği takdirde çekişinin azaldığını ve zehirli baca gazının, yaşanılan ortama yayılarak zehirlenmeler neden olabileceğini vurgulanırken, "Vatandaşlarımız hangi tür yakıt kullanırlarsa kullansınlar, bacalarını yılda en az bir kez, kışa girmeden önce mutlaka, İtfaiye’nin yetkilendirdiği firmalara temizlettirmelidir" denildi.

"KIŞ ÖNCESİ TEDBİR ALIN"

Güvenli doğalgaz kullanımı için baca temizliğinin ve doğalgaz yakıcı cihazlarının yıllık bakımlarının düzenli yapılması gerektiğinin vurgusu yapılan açıklamada, "Baca temizliği ve doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımı hayati önem taşıyor. Bu konuda üzerinde önemle durulması gereken önemli bir nokta da baca sensörlerinin kontrolüdür. Kullanıcılarımızı yaklaşan kış ayları öncesinde gerekli tedbirleri almaları hususunda uyarıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haber; R. BAL