Yapılacak yerel seçimler öncesi Ak Parti'de Düzce Belediye Başkanı adayının kim olacağı konusu merak konusu olmaya devam ederken Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin yaptığı açıklamada “Büyük bir ihtimalle Mehmet Keleş yeniden Belediye Başkanı adayı olarak gösterilecek. Kendisinin bir dönem daha Başkan olarak kalacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bana göre Tarım Bakanı istifa etmelidir”

Fındık fiyatı konusunun hala açıklanmamasının çok büyük bir ayıp olduğnu da belirten Şahin “Fındık fiyatının bu zamana kadar açıklanmaması çok büyük bir ayıptır.. Niye açıklanmadığını bile açıklamıyorlar. Bilgi almak çözüm olmuyor. Gerekirse Bakanın masasına yumruğu vurup bu konuda çözüm bulunması gerekiyor. Bana göre Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in istifa etmesi gerekiyor. Önemli olan Düzce'nin sorunlarını her zaman dile getirmektir. Bugün ve yarın fındık fiyatının açıklanması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Şahin, Kaynaşlı'daki çalışmaların sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için 2009 yerel seçimlerinde uyuşabileceği bir adayın ilçe başkanı olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

“silik bİr muhalefet var”

Düzce'deki muhalefet partilerinin yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Şahin, “ CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce'den 5 belediyeyi alacaklarını söylemiş. Bir siyasi parti il başkanının böyle bir açıklama yapmasına şaşırdım. Kendisi rüya gördü herhalde. Çünkü yerel seçimlerde CHP'nin belediye alma gibi hiçbir şansı olmayacaktır. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'da Düzce'den 9 Belediye alacaklarını söylemiş. Herhalde o da Tozan gibi rüya görüyor. Yerel seçimlerde Ilgaz'ın da şansı olduğunu sanmıyorum. Çünkü Düzce'de silik bir muhalefet anlayışı var. Muhalefet partileri muhalefet yapmıyorlar.” dedi.

“Benim kongremde söz sahibi olamayacaklar”

Yerel seçimler öncesi Ak Parti olarak Merkez İlçe Kongresiyle başlayan ilçe kongreleri konusuna da değinen Şahin, “ Başkan Mehmet Keleş ve Milletvekillerinin kongrelere katılmalarını doğru bulmuyorum. Katılabilirler ama söz sahibi olmamaları gerekiyor. Benim ilçe kongremde ise ne Başkan ne de Milletvekilleri söz sahibi olamayacaklar. Katılmamaları bile söz konusudur. Kongre zamanı aralıksız çalışmalar oluyor. Aynı çalışmaları Düzce'nin sorunları için yapsalar çok iyi olur.” şeklinde konuştu.

“Karneleri zayıf”

Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu'nun Düzce'deki çalışmalarına değinen Birol Şahin, Vekillerin Düzce'de çok olumlu çalışma yaptıklarına inanmadığını ve halk gözünde vekillerin karnelerinin zayıf olduğunu söyledi. Şahin, Vekillerin Düzce için daha sıkı çalışmalar içinde olmaları gerektiğini de söyledi.