Demokrat Parti İl Başkanı Ümit Özmen partisini İl başkanlığından istifa ettikten sonra partinin yeni il başkanı Ruhi Güner oldu. Partinin İl Başkanlığına getirilmesiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Güner, kendisinin şahsi bir isteği olmamasına rağmen bu göreve getirildiğini söyledi. 1972 yılından beri Demokrat Partinin içerisinde hiç ayrılmadan yer aldığını ifade eden Güner , “Siyasi partilerin iki görevi var. Birincisi iktidar olmak, ikincisi iktidar olamadıysa iyi bir muhalefet olmak. Bizde önümezdeki günlerde güzel bir muhalefet yapacağız. Muhalefet yaparken de elimizden geldiğince kırıcı olmamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Seçimlere adaylarımızla birlikte bomba gibi gireceğiz.”

Ruhi Güner, yaklaşan yerel seçimler konusuna da değinerek. “ Belediye ve mahalli seçimlerde kimsenin tahmin edemeyeceği bomba gibi isimler yer alacak. Bu isimlerle birlikte seçimlere dolu dolu hazırlanacağız. Seçimlerde de elimizden geleni yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar Ak Parti yüzünden bin pişman”

Güner, Ak Parti'ye de değinerek “ Düzce her şeyin güzelini hak ediyor ama şu an Düzce her yıl bir enkaz ve bir facia ile karşı karşıya kalıyor. Bunlardan en büyük facia ise fındık fiyatı konusunda yaşandı. İnsanlar bu konuda mağdur edildi. İnsanlarımız kurban paralarını Deniz Feneri'ne verdi şimdi ise bin pişman, İktidarın vatandaşları nereden nereye getirdiği de ortadadır.” dedi.

“Demokrat Parti Ak Parti'nin alternatifi olacaktır.”

Son olarak partisinin Ak Parti'nin alternatifi olduğuna değinen Güner, Ak Parti'nin alternatifi olmadığını söyleyenlere “AKP'nin alternatifi neden yok. AKP'nin alternatifi Demokrat Parti'dir. Yönetimimizde hiç kimsenin şaibeli bir geçmişi yoktur. Partimizin Ak Parti'nin pırıl pırıl alternatifidir.” diyerek cevap verdi.