AK Parti'de bazı il başkanlarının görevden alınması için düğmeye basıldı. Parti içi sıkıntılar ve uyumsuzluk gibi gerekçelerle 5-6 ilde yeni görevlendirme yapma hazırlığına giren parti genel merkezi, bunun için farklı bir yol izledi. Direkt görevden almak yerine söz konusu il başkanlarına "Rencide olmamak için istifa edin" önerisi sunulurken bugün istifalarını açıklayan Tekirdağ ve Nevşehir il başkanlarının bu doğrultuda görevden ayrılma kararı aldığı öne sürüldü. Düzce'nin bu iller arasında yer alıp almadığı ise ilerleyen günlerde belli olacak.



Öte yandan Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası Türkiye'yi bekleyen önemli bir seçim olan genel seçimler için de şimdiden çalışmalara başlayan AK Parti, kritik kararlar aldı. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu başkanlığında seçim hazırlıkları yapan kurul, il başkanlarına bu kararları tavsiye niteliğinde aktardı. Buna göre; milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen il başkanlarından 1 yıl önceden istifa etmeleri istendi. Gönlünde vekillik yatan il başkanlarının önümüzdeki bir kaç ay içerisinde görevden ayrılması beklenirken istifa etmeden milletvekilliğine soyunan başkanların aday gösterilme ihtimalinin çok zayıf olduğu konuşuluyor.



2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra il başkanlığı koltuğuna oturan Metin Kaşıkoğlu'nun tekrar vekilliğe yeşil ışık yaktığı bilinirken aday adayı olmak kararı vermesi halinde Haziran ya da Temmuz ayında görevi bırakması gerekiyor.



AK Parti'de görevden almaların yanı sıra 14 Haziran 2015 Pazar günü yapılması planan 2015 Genel Seçimleri için şu günlerde birçok ilden istifa haberlerin art arda gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Haber;C.Üstüner