CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu gündeme ilişkin yaptığı açıklamada Düzce’de 10 yıldır hala aynı sorunların olduğunu ifade etti. Karslıoğlu, Düzce’nin daha bir terminalinin olmadığını belirtirken “Bu bir sorundur. Demek ki belediyemizin yeterli ödeneği yok ve milletvekillerimiz bu konuda belediyeye yardımcı olabilirler mi ya da olmak isteyip olamazlar mı bilemiyoruz. Daha önceki arkadaşlarımız maalesef ciddi olan hiçbir sorunu çözemediler.” Dedi.

Göz dolduracak ciddi bir yatırım yok

Karslıoğlu, “10 sene önce düzce de hastane sorunları vardı hala hastane sorunu var. Üniversite yol sorunu vardı hala var. Otoban sorunu hala var. 10 sene önceki ciddi sorunların hepsi duruyor. Diyeceksiniz ki hiç mi bir şey yapmadılar? Yaptılar. Ancak 3 Kasımda 10 sene olacak ama göz dolduracak ciddi bir yatırım yok. Kalıcı konut bağlantı yolu var 10 sene sonra 4 kilometre yol bitmek üzere. Sağ olsunlar 10 sene sonunda o kadar bir yol yaptıkları için ben kendilerine teşekkür ediyorum. Halkımız asfalt yapılmasını ya da parke taşı döşenmesini hizmet olarak görüyorlar. Tabi bu da bir hizmettir ama 2011 yılında şehir merkezinde çamurlu yollarda gezecek değiliz. Artık bunlar hizmet değil. 10 sene önce de saydığım sorunlar mevcuttu aradan on sene geçti gene aynı sorunlar var.” dedi.

Ne gelirse ona razılar

Milletvekillerinin yukarıdan ne dağıtılırsa ona razı olduğunu dile getiren Karslıoğlu, “Milletvekilleri Düzce için bir şey yapacaklarsa bunu icraata dökmeleri gerekir.” dedi. Ayrıca öğretmen evi ile ilgili de konuşan Karslıoğlu, “10 yıllık ömrü var denildi. Ama 12 yıl geçti.” Şeklinde konuştu.
Karslıoğlu, “Milletvekillerimiz yukarıdan ne dağıtılırsa razı gelmeyecek, eğer milletvekillerimiz bu bölgeye faydalı olacaksa bu bölgedeki sorunları tespit edip ilgili bakanlıklarla görüşecekler ve yatırıma dönüştürecekler. Siz bunları yapamadığınız müddetçe genel bütçeden her tarafa dağıtılırken size de bir şeyler veririler. Bir öğretmen evimiz var bu binalar yapılırken 10 senelik ömrü var denildi. 12 sene oldu deprem geçireli hala prefabrik. Başlanmış olan kültür sarayı vardı hala bitmiş değil. Bu on sene az bir zaman değil. 1950’de demokrasiye geçtiğimizi dikkate alırsak AK Parti bu ülkedeki 6 yatırımdan birine imza atması gerekirdi ama nafile.” İfadelerini kullandı.

AK Parti’nin Düzce’nin meydanını sattığını öne süren Karslıoğlu, kimsenin bu duruma ses çıkarmadığını söyleyerek, “Bu durum için milletvekillerinin bir çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Haber; R. BAL