CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Depremden sonra  plana alınan ve halen yapılamayan otoban bağlantı yolu ile ilgili olarak CHP’ye yapılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Karslıoğlu yaptığı açıklamada Ak Parti Milletvekillerine verdi veriştirdi.
Karslıoğlu, “Düzce otoban bağlantı yolunu 10 senedir yapamayan çok başarılı milletvekillerimiz var. Otoban bağlantı yolu ile ilgili bir mahkeme var. Mahkemeye CHP’de gitmiş olabilir. Haksız hukuksuz bir durum olursa CHP mahkemeye gider. Devletin zararını önlemek için yargıya gitmeyelim mi? Böyle bir demokrasi olmaz. Beyköy yolundan Düzce’ye bir otoban bağlantısı planda var gözüküyor. Fakat 4 Kilometrelik bir yol yapılamadı. Milletvekilleri Düzce’nin sorunlarını mecliste bir türlü anlatamıyor. Onlar Başbakan adıyla seçildi. Kimseyi rahatsız etmeyelim yer geldiği zaman el kaldırırız yeter mi diyorlar. 10 yıldır milletvekilleri olmasaydı Düzce’nin sorunları eminim ki iki kat daha çabuk  çözülecekti. “ dedi.
Diğer bağlantı yolları özelleştirilerek mi yapıldı?
Karslıoğlu, otoban bağlantı yolunun yapılabilmesi için gerekirse tüm siyasiler ve STK’ların Ankara’ya gitmesinden yana olduğunu söyleyerek, diğer bağlantı yollarının özelleştirilmeden yapıldığını ifade ederek, “ Böyle bir mantık yok” dedi.
Karslıoğlu, “ Bu konu ile bakandan bir randevu alsınlar, siyasi partiler STK’lar hep beraber gidelim veya Bakan Düzce’ye gelsin otoban bağlantı yolunu incelesin. İddia ediyorum ki  özür dileriz diyeceklerdir. Diyorlar ki özelleştirme yapılacak, 5-6 yılda yapılır. Sanki diğer bağlantı yolları özelleştirilerek mi yapıldı. Böyle bir mantık yok. Burada 50 Kilometrelik bir yol yapılmıyor. Hatırlayın hiç sevmedikleri üçlü koalisyon zamanında Akçakoca’ya kriz varken 32 milyon dolar para aktarıldı ve yol yapıldı. Bu milletvekillerine kalsaydı hala o yol yapılmamış olurdu. Biz CHP olarak iftiralardan bıktık. Düzce’de milletvekilleri ciddi sorunları bir türlü çözemedi. 10 yıldır Düzce’nin bir terminali yok. Başkan yer arıyoruz diye açıklama yapıyor. Ama neresi olduğunu açıklamıyor, çünkü depremden sonra yapılan bir plan var ve terminal yeri olarak orası gözüküyor. Ama yol yok diyemiyor.” Şeklinde konuştu.
Haritalar iyi incelenmeli
Karayolları genel müdürlüğü haritasında Yedigöller Milli Parkı’nın Düzce il sınırları içinde gösterilmesiyle ilgili olarak konuşan Karslıoğlu,  Haritaların iyi incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “ tabi ki gönlümüz Düzce’nin olmasından yana” dedi.
“ Yedigöller konusunda olsun, yaylalar konusunda olsun biz ne dersek diyelim hep havada kalır. Yetkililer haritaları iyi incelemeli. Ben eminim ki Yığılca’nın hala keşfedilmemiş bir çok turizm alanı bulunuyor. Yığılca’da iyi bir çalışma yapılır, yollar güzel olursa İstanbul’dan, Sakarya’dan, İzmit’ten gelenler Yedigöller’e Düzce’den Yığılca’dan ulaşacaklardır. Ben Yedigöller Düzce’nin desem de olmaz, Bolu’nun desem de olmaz. Çünkü herkes bir şeyler diyor. Bazıları sınırda diyor, bazıları Bolu’da diyor. Ama gönlümüz ister ki Düzce’de olsun. Bu konuların yasal zeminleri var.” Diyen Karslıoğlu, araştırma yapmak gerektiğini belirtti.