CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öncelikle ilçelerde adliyelerin kapatılması hakkında konuştu. Karslıoğlu ilginç bir yaklaşımda bulunarak “ yarın öğrenci yok diye okulları da kapatırlar.” Dedi.
Yarın okulları da kapatırlar
Karslıoğlu, “ Bu adliyeler senelerdir hizmet veriyor. Sanki ticarethane gibi değerlendirilerek bugün kapatılıyor. Düşünün Gölyaka’ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan bir köyde adamın mahkemesi olsa önce Gölyaka ardından da Düzce’ye gelecek. Gölyaka bugün 20 binin üzerinde nüfusu olan bir ilçemiz. Daha önceki hükümetlerimiz bu hizmeti verebilmiş. Fakat AK Parti  hükümeti dediğimiz gibi her şeyde kar var mı yok mu diye düşünüyor. Bu tamamen yanlış . Bunlar düşünülmeden araştırılmadan yapılan çalışmalar. Burada kamu hizmeti diye bir şey kalmadı. Kar mı zarar mı diye bir zihniyet ortaya çıktı. Yarın bir okulun öğrencileri yeteri kadar yok diyerek okulu da kapatabilir. Belediye sokağa temizliyor. Yarın belediye işçilerinin parası verilemiyor diyerek belediyeyi de mi kapatacaklar. Sonuçta bu kamu hizmetidir. Tamamen düşünülmeden verilmiş bir karardır.” Şeklinde konuştu.
Milletvekilinin tanınmaması ne kadar aktif olduğuna bağlıdır
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz arasındaki “ tanınma” diyaloğu ile ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Karslıoğlu, Özcan’ın Korkmaz’ı tanımamasının Düzce milletvekillerinin mecliste çok aktif olmamasından kaynaklandığını savundu.
Karslıoğlu,“ İki milletvekilinin arasına girmek istemem. Ama şunu öğrendim ki 1 yıldır komşu ilimizin bir milletvekili Düzce milletvekilini tanımıyormuş. Bunu İbrahim Korkmaz’ın kendi ağzından da duydum. Oda şunu gösteriyor. Demek ki bizim milletvekillerimiz mecliste hiçbir şekilde kürsüye çıkmamışlar. Kendilerini tanıtmamışlar. Bir divan katibi, bir milletvekili Düzce milletvekilini tanımıyor. Bunu İbrahim Korkmaz da söylüyor. Bu da Düzce milletvekillerinin meclisteki çalışmalarının ne kadar aktif olduğunu göstermektedir. Yoksa kendi aralarındaki sorunlar bizi ilgilendirmez. Tanju bey gel meydan burada diyor. İbrahim Korkmaz çıkar mecliste iki üç konuşma yapar Düzce yararına. İbrahim bey çıkarsa Tanju Özcan’da artık onu tanımış olur.” Dedi.
Düzce kaderine terk edildi
Düzce’nin her tarafının pislik içinde olduğunu iddia eden Karslıoğlu, hala depremle yatıp kalkıldığını belirtti.
“Vallahi her tarafı pislik götürüyor. Eğer bizim milletvekillerimiz 2002 yılından beri mecliste sorunlarını anlatsalardı Düzce Belediyesi daha iyi bir konumda olacaktı. Hala depremle yatıp kalkıyoruz. Belediyenin gelirleri imkanları ortada. 10 senede sadece asfaltlama yapıldı. Onun dışında ekonomik sıkıntılar var. Onun için yeterli imkanlar yok. Temizlik yapılmıyor. Sadece Asar deresi değil tüm cadde ve sokaklarda sıkıntılar var. Bizim zamanımızda mahalle aralarında temizlikçiler vardı. Süpürürdü alırdı şimdi öyle bir şey yok.” Diye konuşan Karslıoğlu Düzce’nin kaderine terk edildiğini söyledi.
Her gelen bize tokat atmamalıdır
Karslıoğlu, Suriye ile yaşanan gerginlik hakkında da şöyle konuştu:

“Savaşa hepimiz karşıyız. Ama gerektiği an ülkeler itibarını kurtarmak için savaşabilir. Önce askerlerimizin başına çuval geçirildi. Sessiz sedasız kapattık. Mavi Marmara gemisinde 9 vatandaşımız öldürüldü. Bir özür dilemedir gitti geldi onu da kapattık. Şimdi bu da aynı şekilde olacaktır. Başbakanımız 6 aydır yok o yok bu deyip duruyor. Anlamsız bir Suriye düşmanlığı oldu. Muhaliflere bir takım silah yardımı yaptığımız söyleniyor. Doğru mudur yanlış mıdır tam bilmiyorum. Komşunuza sürekli saldırırsanız komşunuzda size gerekeni yapacaktır. Bu konuda kimse cezasız kalmayacaktır diyerek buda kapanacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye yok NATO’ya bildirdim diyerek geçiştirecektir. Türkiye’nin yapabileceği bir şey yoktur. Aklını başına toplamalıdır. Her gelen bize tokat vurmamalıdır.”

Haber; E. BEKTAŞ