AK Parti Sandık Kurulu Başkanları Eğitim Semineri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Daha önce merkez ilçe için düzenlenen eğitim semineri bu kez 7 ilçe için yapıldı.
AK Parti İl Teşkilatı tarafından ikincisi gerçekleştirilen Sandık Kurulu Başkanları Eğitim Seminerine İlçelerdeki sandık kurulu başkanlarının yoğun katılım gösterdi. Daha önce Düzce Merkez ilçe için düzenlenen Sandık Kurulu Başkanları Eğitim Seminerlerinin ikincisi bu kez Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca için yapıldı. Seminer öncesi AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Milletvekilleri Osman Çakır ve Fevai Arslan da birer konuşma yaparak yerel seçimlerin önemine değindi.

İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, sandık esaslı çalışma için karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
“Biz bu ülkenin tamamına talibiz” diyen Düzce Milletvekili Osman Çakır, önümüzdeki yerel seçimlerin önemini vurgularken terör sorunu ve çözümüne ilişkin yaptığı hararetli konuşma salondakiler tarafından büyük alkış aldı.
Bizim bizden başka muhalefetimiz yok
Çakır, “Başbakanımız 'Siyasi hayatıma da mal olsa ben bu terörü bitireceğim' diyor. Çünkü bu terörü biz getirmedik. İmralı Adası'nı biz tahsis etmedik. Bugün onu oraya koyanlar ve idam cezasını kaldırılanlar bize bir tek söz söylemeye hakkı yok. Milliyetçilik adı altında bu milleti millete anlatmaya hakları hiç yok. Bu ülkede inanan ve canını bu uğurda vermeye hazır olan bir genel başkan ve kadro ile önümüzdeki seçime değil önümüzdeki yıllara talibiz. Kısır çekişmeler hepsi olağan tartışmalardır. Ama AK Parti büyük bir partidir. Biz çalışmalarımızı yapacağız. Sandık bazlı çalışmalar yapacağız. Köylerimize, mahallerimize, delegelerimize gitmemiz lazım. Yeniden heyecan vermemiz lazım. Yol çok uzun değil. İyi işler başaracağız. Her bir aileden birinin elini sıkmamız lazım. Bu çalışmaları yapmak için buradayız. Düzce halkı başbakanı çok seviyor. Başbakanımız da Düzce’deki pek çok şeyle özel ilgileniyor. Biz bunları biliyoruz. Başbakanımıza bu 11 belediyeyi teslim edelim. Hata yapmazsak bizim bizden başka muhalefetimiz yok, dedikodumuzu yapan yok” dedi.

Hükümet getiriyor sahip çıkıyorlar
Çakır, bazı belediyeleri merkezi hükümetin yaptığı çalışmalara sahip çıkmakla suçladı.
Çakır, “AK Parti bu şehre bir sürü şeyler taşıyor. Bunları anlatın. Hükümet getiriyor bazı belediyeler sahip çıkıyor. Doğalgazı merkezi hükümet getiriyor, stadı biz yapıyoruz sahip çıkmaya kalkıyorlar. OSB ile ilgili çalışma yapıyoruz hemen sahip çıkıyorlar. Biz belediyeleri alırsak bugün yapılanların daha fazlasını yapma gücüne sahip olacaklar” diye konuştu.
Kale sizlere emanettir
Milletvekili Fevai Arslan ise AK Parti hükümetinden öncesi ve sonrasını değerlendirirken önümüzdeki yerel seçimlerde sandık başkanlarına büyük görev düştüğüne dikkat çekti.
Arslan, “Başbakanımız Düzce teşkilatının bugüne kadar boynunu hiçbir zaman yere eğmediğini kendisi ifade etti. Bizler seçim zamanına kadar propagandalarımızı yaparız. Siyasetin harmanı da sandıkların kurulup oy kullanıldığı gündür. O günün sahipleri de sizlersiniz. Kale sizlere emanet” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seminere geçildi ve İl Seçim İşleri Başkanı Avukat Meryem Aydın Şirin, Sandık Kurulu Başkanlarına seçim süresi boyunca yapılacak çalışmaları ve sandık kurullarının görevlerini anlattı. 

Haber: S. KAŞKIR