Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 12. kuruluş yıldönümü parti genel merkezinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının yanı sıra Düzce il teşkilat üyeleri de katıldı.
Resepsiyonunda konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ağustos'ta kuruluş yıldönümünü kutlamayı düşündüklerini ancak bayramın hemen ertesinde olduğu için bir hafta sonra sade bir resepsiyonla kutlamayı öngördüklerini belirterek, "Kutlama programını müzikle zenginleştirebilirdik ancak Mısır'daki gelişmeler nedeniyle sade bir resepsiyonu tercih ettik. Mısır'da, Suriye'de dünyanın değişik yerlerinde ülkemizde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum" dedi.

2023 VURGUSU

Başbakan Erdoğan, resepsiyonda konuşmasından önce gösterilen AK Parti iktidarında yapılan hizmetlerin kısaca anlatıldığı sinevizyonun, AK Parti'nin 10.5 yıllık hizmet serüveni olmadığını işaret ederek, AK Parti'nin hizmetlerinin 10, 15 dakikaya sığdırmanın mümkün olmadığını ve sadece sinir uçlarına dokunacak bir özet yaptıklarını kaydetti. Sınır uçlarına dokunmak suretiyle ulaşımda, eğitimde, tarımda, sağlıkta bazı sinyaller vermek istediklerini bildiren Erdoğan, "Anlatacak çok şeyler var, zaten bunları sizler bizzat yaşıyorsunuz. Bizzat illerinizi dolaşırken görüyorsunuz. Bunlar bizim için yeterli mi? Değil, yapacağımız çok şeyler var. Çünkü bizim hedefimiz çok güçlü bir Türkiye. Bugünkü gücünün çok çok fevkinde bir Türkiye. Onun için 2023 bizim için çok anlamlı bir yıl olacak ve dünyanın ilk 10'u içindeki bir Türkiye'yi hedefliyoruz. Üzerimize gelenler, yolumuzu kesmek isteyenler olabilir, ama AK Parti inşallah bu yol kesmek isteyenlere prim vermeyecek" şeklinde konuştu.

BEN' BİZE YAKIŞMAZ

Erdoğan, 2014 ve 2015 seçimlerinde milletin teveccühüne nasıl mazhar olduklarını bir kez daha göreceklerini vurgulayarak, 2014 Mart ayındaki yerel seçimlerde sandıklara tam hakim olarak, sandıkları AK Parti'nin başarısıyla kapatmak istediklerini söyledi.
Erdoğan, "Asla 'ben' yok, 'biz' var. 'Ben' bize yakışmaz. AK Parti'nin ilkeleri arasında da 'ben' yok, 'biz' var. Ehliyet, liyakat bizim esasımız olacak, ona göre hareket edeceğiz. İnşallah Mart ayında, yerel seçimlerde yerel yönetim anlayışı AK Parti'nin mesleğidir, bu konuda bizimle kimse yarış edemez. Ülkemizin güzelleştirilmesini istiyorsak, bu işin ustası AK Parti'dir" dedi.

1700 BELEDİYEYLE İSPATLADIK

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarısının bin 700 belediyesiyle ispatladığına dikkati çekerek, önümüzdeki dönem bu yeni anlayışla 30 vilayetin büyükşehir belediyesi olduğunu dile getirdi. 30 vilayetin büyükşehir olmasıyla Türkiye'nin bir başka güzel olma fırsatını yakalayacağını söyleyen Erdoğan, "Çünkü büyükşehirle hizmet vermek normal bir vilayetle hizmet vermeye benzemez. Normal bir vilayet şu andaki yapı içinde aslında bir büyükşehir belediyesi değil, ilçe belediyesi gibidir, ama büyükşehir dediğimiz zaman köyler mahalle olarak alt, üst yapısıyla büyükşehir imkanlarından yararlanacak. 30 vilayet ne demek biliyor musunuz? Yüzde 76 seçmen demek. Onun için yapacağımız çalışma, gayret inanıyorum ki Türkiye'nin değişimini çok farklı şekilde 2014 ve 2015'e taşıyacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısı ve 'Rabia' işareti yaparak bitirdi. 'Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Önümüzdeki hafta arkadaşlarla soru-cevap şeklinde çalışacağız" dedi. Resepsiyonda AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve teşkilat üyeleri partinin üst düzey yöneticileri ve bakanlarla da görüşme fırsatı buldu.

ÖDÜLÜNÜ BAŞBAKANIN ELİNDEN ALDI

 

14 HAZİRAN'DA YAPILAN "AKADEMİNİN BİRİNCİSİ BELLİ OLDU" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Siyaset Akademisi 14. Dönem Ödül Töreni AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzce il birincisi ve Türkiye 7.'si Ensar Günaydın ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

 

 

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'nin derecelendirme sınavında ödül almaya hak kazanan kursiyerler dün Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde 87. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Siyaset Akademisi'nin Türkiye Birincisi İstanbul Üsküdar'dan çıkarken Düzce İl birincisi Ensar Günaydın ise yazılı sınavda il birincileri ile yarıştı ve sınav sonunda Türkiye 7.'si oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan il başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın ardından siyaset akademisinin ödüllerini bizzat kendi dağıttı. Düzce il birincisi ve Türkiye 7.si Ensar Günaydın ve il Koordinatörü Sebahat Erginyavuz ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. 

 

Haber: C. ÜSTÜNER