AK Parti, MHP'nin de desteğini alarak meclisten geçirdiği Anayasa Değişikliği Teklifi'ne yönelik şu günlerde 'toplantı' odaklı çalışmalar yürütüyor. İl yönetiminden ilçe teşkilatlarına, belediye başkanlarından kadın ve gençlik kolları başkanlarına, milletvekillerinden bakanlara kadar partinin tüm kademeleriyle sık sık bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere AK Parti'nin üst düzey isimleri, referandum stratejisine son şeklini veriyor.

Hemen sahalara inilmeyecek
Genel Merkez tarafından organize edilen toplantı ve kamplarda 16 Nisan'da sandığa gidilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu'nun halka en iyi şekilde anlatılması gerektiğinin altı çiziliyor. Bu doğrultuda kampanyanın başlangıç tarihi olarak 25 Şubat'ı belirleyen AK Parti, sanıldığı gibi hemen sahalara inmeyecek. Ankara'da 81 ilden gelecek on binlerce katılımcıyla adeta gövde gösterisi yapmaya hazırlanan partinin, asıl başlangıç startını 15 Mart'ta vereceği öğrenildi.

"Önce 'hayır'cılar sonra biz" taktiği
Kulislerden edinilen bilgilere göre; referandum sürecinde önce 'hayır'cı partiler sonra 'AK Parti' taktiği uygulanacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni içeren 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine ilk günden bu yana karşı çıkan CHP başta olmak üzere muhalefet partilerin sahaya indiği şu günlerde AK Parti Genel Merkezi'nden "15 Mart'ı bekleyin" talimatı alan il başkanları, son günlerde basına nadir açıklama yapıyor. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in yoğun Ankara programı nedeniyle Ankara-Düzce arasında mekik dokuduğu bilinirken, 25 Şubat'tan sonra basının karşısına daha sık çıkacağı arazideki çalışmalar için ise talimat verilen tarihi bekleyeceği bilgisi edinildi.

AK Parti hatip olarak eski vekilleri seçti
Öte yandan yeni anayasayı anlatma konusunda hatiplik (konuşmacılık) görevi ise eski vekillere verildi. Dün akşam Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yemekte buluşan AK Parti Düzce Eski Milletvekilleri Fabri Çakır, Metin Kaşıkoğlu, İbrahim Korkmaz, Celal Erbay ve Osman Çakır, İl Teşkilatı tarafından düzenlenecek program dahilinde katıldıkları organizasyon ve televizyon programlarında anayasa değişikliği maddelerini ve neden 'evet' denmesi gerektiğini anlatacak.