CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a dün yapılan saldırının yankıları sürüyor. Üç kişi tarafından darp edilen Başkan Tozan’a olayın ardından kamuoyundan destek sesleri yükseldi. Düzce’yi sarsan olaya yönelik siyasiler başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden tepki geldi. Ak Parti Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş olayın hemen ardından kınama mesajı yayınladı. Milletvekilleri Özlü ve Keşir ile İl Başkanı Keskin ve CHP İl Başkanın üniversite yıllarından ev arkadaşı olan Belediye Başkanı Mehmet Keleş telefona sarılarak Tozan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ak Parti gibi bir başka siyasi parti olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Onur Özen, MHP İlçe Teşkilat Başkanları ve eski bir siyasetçi olan Ömer Küçük Tozan’a telefonla ulaşarak ‘geçmiş olsun’ dediler.

Yaşanan olayın yalnızca Düzce gündemine değil, ülke gündemine oturmasıyla birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke aynı gün içerisinde Antalya Milletvekili Devrim Kök ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan’la birlikte apar topar Düzce’ye gelerek Tozan’a destek olmuşlardı. Böke ve Özcan yaptıkları basın açıklamalarıyla saldırıyı ağır bir dille kınamışlardı.

Öte yandan CHP İl Başkanı Tozan’a desteğin 28 Mart Pazartesi günü düzenlenen programla süreceği bildirildi. CHP İl Örgütü Basın Bürosundan yapılan açıklamada, aralarında CHP’nin tanınmış simaları olan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile toplam 15 CHP milletvekilinin Düzce’ye çıkarma yapacağı ifade edildi. Yarın sabah saat 10.00’da Düzce’de olacak olan Tanju Özcan, Mahmut Tanal ve Levent Gök, İl Başkanı Zekeriya Tozan ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ile görüşecek. CHP heyeti Başsavcı Güre’yle yapılacak görüşmenin ardından saat 11.00’da 15 CHP’li Milletvekili eşliğinde parti binasından valilik binasına yürüyecek. Vali Ali Fidan ile görüşecek heyet ardından valilik önünde basın açıklaması yapacak.

Haber:Y.SEVER