Bir dönem mecliste tartışmalara neden olan, kararlarda siyasi müdahalenin olduğu iddiaları gündeme gelen kalıcı işyerleri, kurumlardan geri iade edilince İl Genel Meclisi Düzce Üniversitesi'ne geri dönüş yaptı. Tahsis yapılan kamu kurumlarının vazgeçmesi nedeniyle yine elde kalan işyerlerinin çürümekten kurtulması için üniversite ve belediye başta olmak üzere talipli olan kurumların isteklerinin değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

ART NİYET YOK

İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, kurumların talep ettikleri iş merkezlerini Özel İdare'ye geri iade etmesini değerlendirdi. İş merkezlerinin geçmiş dönemde üniversiteye verilmemesinin altında art niyet olmadığını belirten Bülbül, İl Genel Meclisi'nin Düzce’nin menfaatleri için çalıştığının altını çizerek, “Talepler meclise gelir. O da uygun komisyona havale eder. Komisyonların çalışmaları sonucu uygun bulunan yerler mecliste onaylanır. O günün şartlarında en uygun yerlere tahsis edildi. “Üniversite istedi de vermedi” şeklinde bir değerlendirmenin manası yok. Bu yanlış bir düşünce.” dedi.
Bülbül, Düzce Üniversitesi’nin yeniden talep etmesi üzerine komisyonların incelemesinin ardından uygun görülmesi halinde işyerlerinin üniversiteye verilebileceğini bildirdi.

Daha önce AK Parti İGM Grubu'nun meclis toplantıları öncesi partide ön toplantı yaptığını doğrulayan ve “Her parti aynı yolu izler” yorumunda bulunarak AK Parti İl Teşkilatı'nın kararlara müdahil olduğunu kabul eden Bülbül, son açıklamasında geri adım attı.
İşyerlerinin tahsisinde siyasi müdahale olmadığını vurgulayan Bülbül, “Komisyonların içinde muhalefet partili meclis üyeleri de var. Siyasi müdahale mümkün değil. Komisyonda tartışılarak meclise geliyor.” şekline cevaplandırdı.

BÜLBÜL TOPLANTILARA KATILMIYOR

Öte yandan İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyeleri her ay İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu başkanlığında toplantı yaparken Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül'ün bu toplantılara iştirak etmediği öğrenildi. AK Partili bir İGM üyesinin muhtardan rüşvet istediği iddiaları sonrası karşı karşıya geldiği partisinin İl Başkanı Kaşıkoğlu ile arasında esen soğuk rüzgarlar nedeniyle Bülbül'ün, toplantılara katılmadığı konuşuluyor. Özellikle kalıcı işyerlerinin hangi kurumlara tahsis edilmesi konusunda son kararı veren ismin AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu olduğu iddiaları gündemdeyken toplantılara katılmayan Bülbül bunu kesin dille reddetti.

Haber: C.ÜSTÜNER