Ak Parti'nin aday açıklamaları devam ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün üç büyükşehir adayını açıkladı. Buna göre Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'la yola devam kararı alınırken Sakarya'da Belediye Başkanı Aziz Duman yerine aday olarak Zeki Toçoğlu gösterildi.

Bursa'da da değişikliğe gidildi. Belediye Başkanı Hikmet Şahin yerine Recep Altepe aday olarak gösterildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adayları açıkladığı sırada büyükşehirler de yapılan çalışmaları da anlattı. Başbakan Erdoğan bu illerde yapılan çalışmaları şu cümlelerle dile getirdi:

“Bir deniz kenti olan Samsun'da Samsunluyu denizle tanıştırdık. Şehir içini denize girilebilecek hale getirdik. Samsun'u Samsun yaptık. Sahil boyunu tümden yeniden yaptık. Kurtuluş hareketinin başladığı kentte limanı tamamen yeniledik. Karadeniz sahilyolunu bitirdik. Sakarya'yı Türkiye'nin en büyük 6'ıncı ihracatını gerçekleştiren il haline getirdik. 9 trilyona malolan katı atık depolama tesisi yapıldı. 15 trilyona malolan iki adet atık su arıtma tesisi kurduk. Park alanlarını 7 kat artırdık. Kent parkı yaptık. Yıllardır terkedilen Bursa.. Geştiğimiz 5 yıl içinde metroya kavuşturduk Bursa'yı. 4 kavşak vardı, 11'e çıkardık bu sayıyı. Modern hızlı feribotla İstanbul-Bursa arasını 75 dakikaya indirdik. Bursa'yı modern kent halini getirdik.”

Başbakan'ın üç büyükşehir adaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu illerde yapılan çalışmaların Düzce'de yapılmadığı da dikkat çekti. Örneğin, Samsun'da deniz konusunda yapılan çalışmalar Düzce'nin denize bakan ilçesi Akçakoca'da yapılmadı. Diğer taraftan açıklanan illerdeki hiçbir çalışmanın Düzce'de yapılmadığı da gözlendi.