AK Parti'de aday adaylığı başvurularının dün sona ermesinin ardından bugün İl Başkanı Mustafa Yılmaz, bir basın açıklaması yaparak başvuru sürecini değerlendirdi ve temayülde oluşturulan komisyonu açıkladı.

20 Mart tarihinde yapılacak olan temayülde komisyonun beLirlendiğini ifade eden İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Komisyonun Elazığ Milletvekili ve Başbakan'ın danışmanı Necati Çetinkaya, MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Oymak ve Kadın kolları MKYK üyesi Güler Yükdağ tarafından oluştuğunu ifade etti.

Daha sonra aday adaylığı süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, aday adaylarının ne iş yaptıkları konusunda bilgiler verdi.  Yılmaz, “33 tane aday adayı müracaat yaptı. Bu aday adaylarımızın arasından 8 tanesi mühendis, 3'ü hukukçu, 4'ü ilahiyatçı, 10'tanesi brokrat, 1 tane özürlü adayımız var, 4 tane de bayan arkadaşımız var. aday adayları sayımız bu yıl bir hayli arttı. Perşembe günü saat 13:30'da aday adaylarını tanıtacağız. Pazar günü de temayül yoklamasını yapacağız. Temayülde 3 milletvekili adayı seçileceği için her üyenin 3 ismi yazması gerekiyor. Bunun dışında eksik ya da fazla yazanların oyları sayılmayacak.” dedi.

Haber, R. BAL