Konak düğün salonunda partililerle bir araya gelen CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmasına Düzce Milletvekillerine söz ederek başladı.
“O mecliste Düzce’nin hakkını savunamayan AK Partili vekillerin ardından CHP’li vekiller olacak.”
Daha sonra konuyu AK Parti geneline yayan İnce, AK Parti’yi ve Başbakan Erdoğan’ı yerden yere vurdu.
“Bu partiyi kuranlar ilk önce köylü milletin efendisi diyordu. Şimdi ananı da al git diyor. Nereden nereye geldik. Biraz tarih okusana sen. Bunların derdi Atatürk, bunların derdi Cumhuriyet. Bu beceriksizler bereketsizler iktidara gelmeden önce kendi kendine yeten bir ülkeydik. Bugün ne bulursak dışarıdan alıyoruz. 1923 ruhunu anlamayanın 2023 ruhunu anlaması mümkün mü? Türkiye’de istikrar falan yok. Türkiye’de AK Parti yürüsün insanlar sürünsün zihniyeti var. Bu başbakan camdan konuştuğu zaman kültürlü candan konuştuğu zaman küfürlü.”
İnce konuşmasının ardından özel bir ziyarete gidecekti ve program parti binasında devam edecekti. Partililerin yürümemize izin vermez polis demesi üzerine İnce “Ben Milletvekiliyim en önde ben arkada da siz Düzce’yi dolaşacağız. Hangi polis karşımda duracak.” Dedi.

İnce daha sonra yanına İl Başkanı ve Milletvekili adaylarını da alarak yaklaşın 200 kişilik grupla birlikte Uzun Mustafa Mahallesi’nden eski sanayiye oradan spor sokak ve Gaziantep Caddesi boyunca yürüdüler. Son olarak İstanbul Caddesi boyunca yürüyen CHP’liler hiçbir engel çıkmadı. Polis CHPlilere kolaylık sağlayarak trafikte güvenliği sağladı. Yürüyüş esnasında özellikle İstanbul Caddesi boyunca trafik uzun süre aksadı. Grubun arkasında uzun araç kuyrukları oluştu. Parti önünde sona eren yürüyüşte Muharrem İnce elinde mikrofonla halka seslenerek oy istedi. İnce daha sonra Düzce’den ayrıldı.

Haber; R.BAL