Belediye Başkanı İsmail Bayram belediye meclis salonunda basın mesupları ile bir araya gelerek 2009 Yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve 2010 yılında yapılack olan projelerden bahsetti. Eğer projeler hayata geçirilirse 2010 ve seyreden yıllarda Düzce tamamen değişecek. Ilk olarak Belediye seçimlerinde verdiği söleri yerine getirdiklerini belirten Belediye Başkanı İsamail Bayram, yarım kalmış birçok çalışmayıda tamamladıklarını ifade etti. 2010 yılında çalışmalarda bi aksama olmazsa alt yapı çalışmalarının tamamen biteceğini belirten Bayram, parkı olmayan mahallelere park ve muhtarlık binaları yapılack dedi. Ayrıca 2010 yılında Kalıcıkoutlardaki pazaryeinin hizmete açılacağını ifade ederek bu çalışmaların yanında gözle görülür ve gözle görülmez bir çok çalışma olacağını da sözlerine ekledi.

Bayram TOGEM'e de değinerek "TOGEM herkezin güvenerek yardım yapabildiği bir kurum haline geldi. Togem'de Kılık kıyafet dışında da yardımlar yapılıyor. Yerdım yapanların ve yardımların nere gittiğini kimlere verildiğini en küçüğünden en büyüğüne kadar kayıt altına alıyoruz. Ayrıca Kültür Müdürlüğü bünyesinde 1000'in üzerinde kursiyer kurslarına devam edyor. 14 branjda kursiyerimiz sabah 09:00 akşam 22:00'a kadar eğitim alıyor." diyen Bayram, El Emeği Projesi ile sportif faaliyetlerede çok önem verdiklerini dile getirdi.

2010 yılı projeleri içerisinde yer alan ve Düzcelilerin beklediği kültür merkezi projeside basın mesuplarına gösterildi. Şıralık mahallesine yapılacak olan kültür merkezinin 20 Bin metrakerelik bir alan üzerinde yaklaşık 8 Bin metrakerelik bir bir büyüklüğü sahip olacağını söyleyen Bayram "Vatandaşlarımız sanatsal ve sosyal faaliyetleri için il dışına giderek itiyaçlarını gideriyordu. Kültür Merkezi Projesi bu yıl başlayacak. Tiyatro, toplantı, konser ve düğün gibi ihtiyaçlar karşılamak için içerisinde 450 ve 130 metrakare olmak üzere 2 adet salon bulunuyor. Bunların yanı sıra daha birçok özelliğe sahip." dedi.

Katlı Otopark İçin Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bayram önümüzdeki günlerde son noktanın koyulacağını söyleyerek uzun zaman gündemde kalan terminal sorununada değindi. 2010 yılı içerisinde terminalle ilgili hangi noktaya geliriz bilmiyorum diyen Bayram görev süresi içerisinde Düzce'ye Otobüs Terminalinin Kazandırılacağını belirtti.

İlimizde yaşanan trafik sıkıntısı nedeni ile 6-7 noktada kavşak düzenlemesinin yapılacağını belirten Bayram "trafiğin ve kazaların yoğun oldu yerler tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda 6-7 kavşakta düzenlemeler yapılacak. Ayrıca Öztürkeler kavşağı ile Memur-Sen konutlarını birbirine bağlayan bulvar yolu yapılacak. Bu yolda görme engelliler için takip taşları, özürlü rampaları ile 50'nin üzerinde aydınlatma direğiy ve 100'ün üzerinde ağaç kullanılacak" diyerek bu bulvar yolunun çok önemli olduğunu ifade etti.

Duble yolun bitmesinin ardından kervan mevkiinde karşıdan karşıya geçmelerin sorun olması nedeni ile hazırlanan üst geçit projesinin bu günlere kadar aksamasının nedenine değinen Bayram, "üst geçit ayaklarının koyulacağı yerlerin tespiti konusunda çalışmalar sürüyor biz yer belirlemiştik ancak karayolları ekiplerininde bu yerleri incelemeleri ve onay vermeleri gerekiyor. Biz kervan kavşağına hem yaya hemde araçlar için alt geçit yapmak istedik ancak alt yapı uygun olmadığından sadece yaylar için asansörlü ve yürüyen merdivenli modern bir üst geçit en kısa zamanda halkın hizmetine girecek." diyerek D-100 karayolu üzerinde birkaç yere daha üstgeçit projesinin yapılacağınıda sözelerine ekledi.

Kış döneminde insanların ıslanmaması ve üşümemesi için Düzce belediyesi hudutları içerisinde 130 otobüs durağı daha yapılacağını belirten bayram eskilerininde onarılacağını söyledi. Düzce'nin güzelleşmesi ve iyi bir görünüme kavuşması adına asar deresi projesi kapsamında Düzce Belediyesi birçok işe imza atacak. Asar deresinin aydınlatmasının yetersiz olduğunu belirten Bayram "Işıklı süs Ağaçları çalınıyor ve kabloları kesiliyor. Bu süs ağaçları asar deresini aydınlatmada yetersiz. Sürekli tamir yapıyoruz. Dere içinde karanlık bir görüntü oluşuyor. Bakanla'da bu kouları görüşmüştük. Işıklandırma çalışmalarının yanı sıra asar deresine 3.800 metrekarelik bir parkda kazandıracağız" dedi. NEON diye adlandırılan yeni tip ışıklarla aydılatılacak olan asar deresi ve köprüleri projenin tamamlanmasının ardından modern bir şehir görünüme sahip olacak.

2010 yılı projeleri arasında "su temini ve atık su projesi" adlı projeninde olduğunu belirten Bayram, "Bu Proje büyük ve ciddi bir proje. Danimarkalı bir firma Fizibite çalışması için ihaleyi aldı. Yaklaşık 5 Bin EURO'luk fizibite çalışması anak bu firma çalışmayı belediyemize hibe edecek. Yani bu fizibite çalışması için herhangibir ücret ödenmeyecek." dedi.

zabıta ekiplerinin sayısının arttığını söyleyen bayram üniformalarının dadeğişeceğini belirterek üniformalarda Düzcesporun renklerinin olacağını belirtti. Bayram ayrıca kültür mahallesinde bulanan ve yıllardır kullanılmayan belediye iş merkezi ve katı atık projelerine de değindi.