Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fahri Çakır,  "MANŞET" programında son günlerde TSO Meclisinde tartışılan önemli konulara açıklık getirdi. Harcırah, huzur hakkı ve yevmiyenin 10 liraya düşürülmesi ve TSO'nun siyasete alet edilmesi gibi çok sayıda sorulara açıklık getiren TSO Başkanı Çakır:"Ticaret ve Sanayi Odalarını yönetim kurulları yönetir..Sorumluluk ondadır.Meclisin onay makamıdır" diyerek TSO Meclisinde hakkında alınan kararların hiç bir yasal kaynağının olmadığını söyledi:

            "23 NİSAN MECLİSİ'NE ÇEVİRDİLER"

TSO Başkanı Çakır, ilk kez bir canlı yayında TSO Meclis başkanı Ertan Taşlı'nın adını vererek, "Meclisi 23 Nisan Meclisine çevirdiler" diyen Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve bazı meclis üyelerini kastederek:"Benim TSO Meclisini  23 Nisan Meclisine çevirdiler Meclis Başkanının marifetiyle.." dedi.

            "TAMAMEN KOMEDİ"

TSO Meclisinde yaşananları " tamamen komedi" diyerek ifade eden Çakır,yurt dışından gelen konsolos gibi misafirlere yapılan yemek ikramının hesabını savcıya vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

            "RANT PEŞİNDELER"

TSO Meclisinde 'sosyal yardım miktarını" 1 lira"ya düşürenlerin iyi niyetli olmaları mümkün değil" diyen TSO Başkanı Çakır, TSO Meclis başkanı Taşlı'yı kastederek :"Bu siyasete basamak yapmak isteyenlerin bir oyunudur. TSO Meclisini kendi emellerine tahsis etmeye onların hakkı yoktur. Meclis başkanı başta olmak üzere başkanı oldukları koopetariflerde acaba bu adamlar kaç lira huzur hakkı maaş veya harcırah kullanmaktadırlar. Çıksınlar anlatsınlar, açıklasınlar.Aynı zamanda Kooperatif başkanı olan Ertan Taşlı, huzur hakkı harcırah olarak yevmiye olarak kaç lira aldığıın açıklasın.Yasal olarak kaç lira aldıklarını açıklasınlar. Veya hiç almıyoruz desinler.." şeklinde konuştu:

            "AK PARTİLİ OLMALARI TARTIŞILIR"

Manşet Programı'nda Erol Tayhan'ın "Sizin Ak Partili olduğunuz tescillendi bir anlamda.Kurucu il başkanlığı ve Milletvekilliği gibi. Meclis başkanı da  daha önce olduğu gibi bu dönem de aday adayı..Kim Ak partili..Her ikiniz neden aynı masada oturup tarşımıyorsunuz.Konuşup karar veremiyorsunuz.Bu şahıslar sizce Ak Partili değil mi " şeklindeki sorusunu TSO Başkanı  Çakır ilginç bir tespitte bulunarak cevaplandırdı:"

" Ben bunların Ak parti'liliğini tartışırım, her zaman tarşırım. Kendi Ak Partililiğimi tartışmam. Bu kadar net. Ben kendimi ispatlamışım..Ancak bu şahsın Ak Partili oluşunu her zaman tartışırım..."

Fahri Çakır'ı siyasi bir figür veya siyasi bir engel olarak gördükleri için kendisinin üzerine oyunlar ve tezgahlar çevrildiğini kaydeden TSO Başkanı Çakır, ilk kez net olarak TSO Meclis Başkanı Taşlı'nın adını da vererek başkanı olduğu Kooperatiften kaç lira maaş, huzur hakkı ve yevmiye aldığını açıklamasını istedi.

Haber:E.TAYHAN