Yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı iki ilçeden biri olan Akçakoca ve Yığılca'yı ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ilk durağı Akçakoca oldu.

Yaklaşık 2.5 saat gecikmeli olarak Akçakoca'ya gelen Baykal'ı partililer karşılarken, Genel Başkan Baykal, ilk olarak Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Albayrak'ın seçim sürecinde başarılı çalışmalara imza attığını belirten Baykal, Akçakoca'yı kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını ve önlerindeki süreci iyi değerlendireceklerini söyledi.

Başkan Albayrak'ta seçim öncesinde yaklaşık 4 yıllık bir hazırlık çalışması geçirdiklerini ve önlerindeki 5 yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.
Ziyaretin ardından Başkan Albayrak tarafından Baykal'ı plaket hediye edildi.

Genel Başkan Deniz Baykal daha sonra Belediye binası önünde partililere seslendi. Her hangi bir güvenlik önleminin alınmadığı halka seslenişte Baykal, partililere Akçakoca'nın kendisi için büyük önem taşıdığını ve yakalanan başarının Genel Seçimlerde de devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.
Baykal daha sonra Yığılca'ya giderek partililere seslendi.