Düzce’nin eksiklerinin tamamlanması ve gelişimi açısından birçok önemli proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Bayram, “Düzce gelişen bir kent, alt yapısı büyük ölçüde bitirilen şehrimizde üst yapı ve kültürel gelişim projelerine öncelik vereceğiz” dedi.
2009 Yılında işbaşına geldiklerini hatırlatan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram yılın değerlendirmesini yaparken şu görüşlere yer verdi “ 2009 Nisan’ın da göreve geldiğimiz günden bugüne 273 günü geride bıraktık. Bu süre içinde hiçbir günü boş geçirmedik. Şehrimizin alt yapı eksikliklerini öncelikli olarak ele aldık ki, üst yapı aşamasında hizmetlerimize alan açabilelim istedik. En temel alt yapı olarak kanalizasyon hatları konusunda önemli çalışmalar yaptık. Kısa süre içinde 10 kilometrelik kanalizasyon şebekesini tamamladık. Şantiyemizde planladığımız bölgelere ilişkin malzememizi yığdık. Bu konuda herhangi bir eksikliğimiz yok. Yollarımızdaki asfalt ve kaldırım eksikliklerimizi tamamladık. Uzun bir süre askıda kalan kalıcı konutlardaki pazaryerini hizmete açma noktasına kadar getirdik. Şehrimizdeki 43 mezarlığı tek tek elden geçiriyoruz. Toplum Yararına Çalışma Projesi Kapsamında işçilerimizi bu alanlarda 6 aylık süre içinde çalıştıracağız. İmar düzenlemelerine ilişkin ciddi çalışmalar yapıldı ve devam ediyor. Darıca ve Ağa Mahallelerinde imar planları hazırladık. Bunların dışında alt yapı hizmetlerinde onarım, yenileme, ıslah gibi rutin işlemler sürdürülüyor” dedi.
Başkan Bayram, 2010 yılı için yatırım programlarını hazırladıklarını işaret ederek, alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda proje hazırladıklarını ve ürettiklerini belirtti. 2010 Yılının atılım yılı olacağını kaydeden Başkan Bayram bu konuda da şu bilgilere yer verdi; “Belediyemizin ilgili birimlerinde ve Etüd Proje Müdürlüğmüzde 2010 yılı için yatırım projeleri hazırlanıyor. Birinci hedefimiz alt yapı eksikliklerini tamamlamaya devam etmek, daha sonra da üst yapı ve sosyal kültürel hizmetleri gerçekleştirmek, ardından da Düzce’de uzun vadeli, kalıcı ve geliştirici projeleri hayata geçirmektir. Bu vesileyle tüm halkımızın yeni yılını kutlar, kendileri ve aileleri için sağlıklı, huzurlu, mutlu günler dilerim.” Dedi.