“Postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden geçen 21 yılın sonrasında AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, parti binasında yaptığı basın açıklaması ile tüm darbeleri şiddetle kınadı.

“Tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı”
Darbenin insanlık suçu olduğunu ve en baştan insanların yaşama hakları ile birlikte özgürlüklerinin elinden alındığını belirten Keskin, açıklamasına şu sözlerle başladı:

“28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dâhil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar ise yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı.”

“Siyasete, demokrasiye ve insan haklarına “balans ayarı(!)” yapıldı”
28 Şubatta sözde balans ayarı yapıldığını kaydeden Keskin şu ifadelerde bulundu:

“Darbeciler tarafından başbakanlar, bakanlar hükümetten tard edildi. Partiler kapatıldı. Ankara sokaklarında tanklar yürütülerek siyasete, demokrasiye ve insan haklarına “balans ayarı(!)” yapıldı. Bürokrasinin bir ayağı olan Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla siyasiler hizaya çekilip, hükümet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi.”

“Darbe Girişimlerini Tarihe Gömüyoruz”
Keskin son olarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hükümet ve milletin darbeler tarihine noktayı koyduğunu kasteden Keskin, “Son hain örneğini15 Temmuzda bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ