CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü,tüm Düzcelileri yarın Anıtpark’ta düzenlenecek "Atatürk'ün 74. Ölüm Yıldönümü" anma törenlerine davet etti.
Tütüncü, “29 Ekim’de yüzbinlerle birlikte hep birlikte Anıtkabire yürümüştük. Yarın 10 Kasımda da yine çok kalabalık bir grup Anıtkabir’e yürüyecek. Ankara gidemeyen Düzceli hemşerilerimiz ve teşkilat üyelerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yarın 08.30’da Cumhuriyet Halk partililer olarak Anıtpark’ta olacağız. 09.05’te resmi tören gerçekleşecek. Tüm hemşerilerimizi Anıtpark’a gelmelerini istiyorum.”dedi.
Tütüncü, 12 Kasım Düzce depreminin üzerinden 13 yıl geçmesine karşın, yaşananlardan ders alınmadığını ifade ederken CHP olarak pazartesi günü düzenleyecekleri program hakkında bilgi verdi.

Tütüncü, “Pazartesi 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümü. 12 kasımda çok büyük acılar yaşadık. 845 Düzceli vatandaşımızı o depremde kaybettik. Binlerce yaralı oldu. 13 bine yakın ev 2bin 500 işyeri hasar gördü. Tüm bu kayıplardan ve acılardan ders çıkarmadığımızı da geçtiğimiz yıl ekim ayında yaşanan Van depreminde gördük. Düzce depreminin yıldönümünde İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, İstanbul Milletvekili ve jeofizik mühendisi Haluk Eyidoğan ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Düzce’de olacak. Parti meclisi üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Murat Karayalçın da Konak düğün salonunda deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel düzenleyecek.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR