Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 01 Nisan 2009 tarihli kararı gereğince, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerine yapılan itirazlar değerlendirilerek, Uğur Köyü Muhtarlık seçimleri bugün yeniden yapıldı.

Yerel Seçimler sonrasında Uğur Köyü'nde muhtar olan Muzaffer Özyıldırım'ın seçilmesine itiraz eden eski Muhtar Ahmet Akten'in bu itirazı seçim kurulu tarafından kabul edilmişti. Yapılan incelemeler sonrasında köyde seçimler bugün tekrarlandı. Bine yakın köy sakini kararını vermek için bugün yeniden sandık başına geçti.

Seçimin tekrarlanma nedeni ise şu şekilde oluşmuştu:

29 Mart'ta yapılan seçim hakkında İnceleme sonucunda yeniden oy sayımı yapılmasına karar verilmişti. Seçim sırasında tutanaklar tutulmuş, tutanakların Düzce'ye getirilişi sırasında ise oylar köyde unutulmuştu. Unutulan oylar bulunamadı ve oylara ne olduğu da çözülemedi. Seçim sonrasında oyların kaybolduğu ortaya çıkınca ve seçimlere itiraz edilince, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi.

Akten yeniden Muhtar

Terarlanan seçimler sonrasında 29 Mart'ta yapılan seçimlerde itiraz eden eski Muhtar Ahmet Akten 178 oyla yeniden Uğur Köyü muhtarı olurken Muzaffer Özyıldırım 152 oyla seçimleri kaybeden taraf oldu.