Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid – 19 salgını ile mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla küçük ölçekli esnaflara kredi imkânı sunulmuştu. Ekim ayında başlayacak kredi ödemeleri ile ilgili İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’den, “3 ay daha ertelensin” çağrısı geldi.

Er yaptığı açıklamada,  'Koronavirüsü salgını döneminde zor durumda kalan vatandaşlar ve işletmeler oldukça yüksek düzeyde kredi kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir.  Kullandırılan ilk kredi dikimlerinin 6 ayı geri ödemesiz olan kısmında geri ödeme zamanı gelirken, salgında görülen artış eğilimi ve salgının ekonomik açıdan olumsuz etkilerinin artarak devam etmesi gerçek bir sorun olarak gözler önündedir" dedi.

“Devletimiz esnaflara ve zorda kalan vatandaşlara sahip çıkmalı”

Açıklamasında, “İlk 6 ayı ödemesiz 36 ay vadeli bu kredilerden nisan ayında çekenler için ekimde geri ödeme taksitleri başlayacaktır” diyen Er,  “Yine aynı salgın döneminde “işletme kredisi” adı altında kullandırılan ve toplamı  17 milyar 217 milyon TL’yi bulan bu kredilerde de 25 bin TL’ye kadar olan İlgili kredilerden de nisanda kullananlar, önümüzdeki ekimde başlayacaktır.  Bununla beraber esnafın durumu ve salgının etkilerinin ekonomiye ağırlaşan etkileri sebebi ile Ekim ayında geri ödemesi başlayacak olan bu kredilerin ilk ödemelerinin en az 3 ay daha ertelenmesi zaruri görünmektedir. Devletimiz esnafına ve zorda kalan vatandaşına sahip çıkmalı , insanımızı daha fazla borç ve kredi sarmalına sokmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber: Savaş ARI