Yerel seçimlere 1 yıl gibi bir süre kalırken partiler de seçim hazırlıkları başladı. CHP il teşkilatı da bugün istişare toplantısını Düzce’den sorumlu Bolu Milletvekili Tanju Özcan başkanlığında yaptı. Özcan, CHP olarak seçim çalışmalarına daha erken başlamak için ülke genelinde başkan aday adaylarını yarından itibaren açıklamaya başlayacaklarını söyledi
Düzce’de de başkan adayının 2-3 ay içinde açıklanabileceğini ifade eden Özcan, “Teşkilatlar olarak bizim olmayan yerlerdeki belediyeler için aday adaylarının seçimden 1 yıl önceden açıklanması gerektiğini düşünüyorduk. Genel merkezimiz bu görüşümüze sıcak baktı. Startı Osmaniye’den verdik. Bu açıklamalar devam edecek. Düzce’de de 2-3 ay içinde açıklanır ve sahada çalışmalara başlarız. Artık basını kullanmak da zor. Adaylarımızı basın yoluyla duyuramazsak tek tek halkla buluşarak duyuracağız. Bunun için geniş zamana ihtiyacımız var” dedi.
Özcan, yerel seçimler için Düzce’de ciddi bir çalışma yaparak 2014 seçimlerinde AK Parti iktidarına ciddi bir darbe vuracaklarını belirtti.
Çok Büyük Bir Tokat Vurmaya Hazırlanıyoruz
Özcan, “Düzce yeniden hareketleniyor. Ciddi çalışma yaparsak Akçakoca ve Yığılca dışında yeni belediyeleri de kazanacağımızı düşünüyorum. Düzce’nin tamamında iktidara gelmemiz çok mümkün olmasa da ilçe ve beldelerde ciddi adaylarla yola çıkarak alabileceğimiz maksimum oyu alacağız. Biraz gayret eder, birbirimize kenetlenirsek 2014 seçimlerinde AK Parti’ye çok büyük bir tokat vurmaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Özcan ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akçakoca ve Yığılca teşkilatlarındaki açılışlara katılmak için önümüzdeki günlerde Düzce’ye geleceğini de sözlerine ekledi.
Öcalan hiçbir zaman özgür kalamayacak
Terör örgütü ve barış süreci ile ilgili görüşlerini aktaran Özcan, şöyle konuştu: “Biz bu iktidarı koltuktan indirmek için el ele verirken, onlar da terör örgütü ile el ele vererek Recep Tayyip Erdoğan’ı başkanlık yolu açmak, cumhurbaşkanını özgür kılmak için Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısının farklı bir Türkiye haline getirmek için adeta yemin etmişler. CHP bu ülkede olduğu müddetçe Recep Tayyip Erdoğan hiçbir zaman başkan olamayacaktır. Biz davamızda sahip çıktığımız ölçüde İmralı’da yatan terörist başı Öcalan hiçbir zaman özgür kalamayacak.”

Haber: S. KAŞKIR