Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, seçim gündemi ve gelişmeleri değerlendirdi. CHP’nin seçim vaatlerini yerine getireceğini ifade eden Teber, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in ifadeleri sert bir şekilde eleştirdi. Teber öncelikle Ak Parti mitingini değerlendirdi. Teber, “Ak Parti’nin Düzce mitingi Vatan, Millet, Sakarya bir miting oldu. Başbakan’ın mitingde ‘Buraya muhabbete geldik.’ söylemi 8 Haziran’da ne tür bir muhabbet ortaya çıkaracak göreceğiz.” dedi.

Teber, konuyla ilgili açıklamalarına ‘Burada yaşananlar Başbakana tam olarak aktarılmamış demek ki. Başbakanın muhabbete geldik demesi bundandır. Ak Parti İl Başkanı yüzde 81 hedeflemesi üstüne Başbakanın bu ifadeleri alanda aynı durumun olduğunu göstermedi. Ben hiçte öyle görmedim.’ sözlerini ekledi. Düzcelilerden 3 kez düşünüp oy kullanmalarını isteyen Teber, sorunların çözülmediğini söyledi.

Önceki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında yaşanan bayrak krizine değinen Teber olayın nasıl geliştiğini ve yorumunu dile getirdi. “Biz gerekli ikazları gece hazırlıklar sürerken yaptık. Yetkili mercilere ulaşamadık. Emniyet ve askeri personelin protokolde olmadığını gördük. Onlarda bu durumdan rahatsız oldular. Hazırlıklar tören sonrasında da yetiştirdi. Onların bu tür duyarlılıkları zayıf olduğu için nasıl olsa biz gücüz, hallederiz diye baktıkları için ve kimsenin de kendilerine itiraz etmeyeceğini düşündükleri için böyle bir yolu tercih ettiler. Miting bayramdan önemli değildir. Sayın İl Başkanı kırmayacaksınız kırılırsınız. Başkan kamuoyuna verdiği fotoğraflarda bir tarafta kurucu genel başkanları diğer bir tarafta Başbakan var. Peki bu ülkenin kurucusunun fotoğrafı nerede?”

Teber son olarak kamuoyunda uzun süre tartışılan parkların bal gibi satıldığını dile getirdi. Teber, “Devrettik, dediler. Devrettiyseler sade bir vatandaşa devretsinler. Niye devretmiyorlar çünkü bal gibi sattılar. İmar durumunu ticari alana çevirerek sattılar.” dedi.

Haber:Y.SEVER