CHP İstanbul Milletvekili Düzce Gölge Milletvekili İhsan Özkes Kaynaşlı ile ilgili olarak 3 soru önergesini meclise taşıdı. Özkes, geçtiğimiz günlerde Kaynaşlı’da edindiği izlenimleri vakit geçirmeden yazılı olarak cevaplaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a önerge olarak sundu.
HALA PREFABRİK BİNALARIN BULUNMASININ SEBEBİ NEDİR?
CHP Milletvekili İhsan Özkes, 12 Kasım 1999 depreminden D-100 karayolu üzerinde bulunan Kaynaşlı’nın yoğun şekilde etkilendiğini belirttiği ilk önergesinde, aradan geçen 14 yıla karşın neden hala prefabrik yapıların durduğunu sordu.
1.Düzce İli Kaynaşlı İlçesinde barınma ve ticari faaliyet için kullanılan prefabrik yapı bulunmakta mıdır?
2. Bu prefabrik yapılar yerine kalıcı binalar, iş yerleri yapılması planlanmakta mıdır?
3. Kaynaşlı’da halen bu tür binaların bulunmasının sebebi nedir? Bu binalarla ilgili çalışma yapılmış mıdır?


ÜÇKÖPRÜ’YE IŞIKLI KAVŞAK YAPILACAK MI?
Özkes’in ikinci soru önergesi ise Üçköprü ile ilgili. 3 bin nüfusu olan ve sürekli göç alan Kaynaşlı Üçköprü Köyün’de 200 öğrencinin okula gitmek için D-100 karayolundan karşıya geçmek zorunda kaldığını kaydeden Özkes, köyün D-100 karayolu üzerinde bulunana merkezinde ışıklı kavşak bulunmadığını, 2006 yılında yapılan alt geçidin ise inşaat hatalarına bağlı olarak su topladığını ve kullanılmadığını ifade ederek şu soruların cevaplanmasını istedi.
1.Üçköprü Köyü’ne ışıklı bir kavşak yapılması planlanmakta mıdır?
2.Köyün ihtiyacı olan ışıklı kavşak için ön araştırma yapılacak mıdır?
3.kavşağın yapılmasına yönelik bir karar alınması halinde ne kadar sürede tamamlanabilir?


KAYNAŞLI MYO’NUN FİZİKİ ŞARTLARI DÜZELECEK Mİ?
Başbakan Erdoan’ın yazılı olarak cevaplaması için 3 önerge veren Özkes’in son önergesi ise Kaynaşlı Meslek Yüksek okulunun fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda. Önergesinde, Kaynaşlı’nın merkezinde bir pasaj içinde eğitim veren MYO’da 7 farklı bölümde 600 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Özkes, fiziki koşulların yetersizliği nedeni ile öğrencilerin sosyal faaliyetlerini yürütemediğini belirterek şu soruları sordu.
1.Kaynaşlı MYO’nun fiziki koşullarının iyileştirilmesi için yeni bir bina alınması, yapılması ya da kiralanması planlanmış mıdır?
2.Öğrencilerin ihtiyacı olan rekreasyon alanları için ek bir bina alınması, kiralanması ya da yapılması planlanlanmış mıdır? 

Haber: H. İŞCAN