CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Düzce’de CHP İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Güneş, tarihi bir seçimin yaklaştığına işaret etti.

Türkiye’nin ekonomik yönden kötüye gittiğini dile getirdi. Bu durumun düzeltilebileceğini belirten Güneş, hükümetin, komşularını birbirine düşürdüğünü ifade ederek Başbakan Erdoğan’a yüklendi.


Güneş, “ Başbakan koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan mitinglerinde Rabia işareti yapıyor. Esma da bizden diyerek ısdırap duyuyor. Aynı kişi kendi ülkesinde joplarla dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı dile getirmiyor. Esma’dan gözlerinden yaş gelirken, Berkin’den gelmiyor. Ne farkı var? İnsanları ayırt etmek Müslümanların vicdanına yakışmaz. Ölüme üzülmeyen mahlûkata insan denilmez. Vicdanını yitiren bu ülkeye başbakan olmamalıdır.” diye konuştu.


Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vicdansız insanlar tarafından yönetildiğini iddia eden Güneş, başbakana yönelik açıklamaları ile uzun süre gündemi meşgul eden Düzce Milletvekili Fevai Arslan’a da göndermelerde bulundu.


Güneş, “ İslam’da en büyük günah şirktir. Şirki Düzceliler de Bursalılar da iyi bilir. Biri başbakana dokunmak ibadettir diyor. tövbe estağfurullah! Diğeri de buradan çıktı. Tövbe etti ama günahın en büyüğü ağzından çıkıverdi. Tayyip Erdoğan’da çıkıp yanlış demedi. Hükümetin bulunduğu durum dinen günah, hukuken suç ve ahlakende ayıptır.” dedi.

Güneş, vatandaşlara 30 Mart’ta Ak Parti'ye oy vermeyerek bu lekeyi silmeye davet etti.


Güneş,“Bu lekeyi ancak millet silecek. Mutlaka cezalarını bulmalılar. Artık millet yargılamalı. Bu ülke bu lekeye layık değil.”dedi.


Twitter’ın yasaklanmasıyla tüm dünyaya Türkiye’nin rezil edildiğini öne sürerken, Mecliste yolsuzlukla suçlanan 4 bakanın fezlekelerinin okutulmamasına da tepki gösterdi.

 

Haber;S.Kaşkır