AK Parti Düzce Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Celal Erbay kutlama mesajında düşüncelerini şöyle dile getirdi.
“Son 2 yüzyıl boyunca insanlığın geçirmiş olduğu hızlı değişim pek çok olumlu gelişmelere sahne olduysa da, bütün bunların yanında insanlık tarihinin en çatışmalı ve felaketli günleri de aynı zaman dilimi içerisinde yer almıştır. İki büyük dünya savaşı, pek çok katliamlar ve soykırımlar, en kanlı diktatörler yaklaşık son yüzyıl içerisinde insanlık tarafından tecrübe edilmiştir. Ancak bu çatışmalar ve trajedilerden alınan dersler sonucunda çok sayıdaki kişi ve kuruluş yeryüzünde en değerli şeyin insan hak ve özgürlükleri olduğu fikrinde birleşmişlerdir. Bu anlamda ortaya çıkan en etkili uluslar arası insiyatif Birleşmiş Milletler tarafından alınmış ve 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesini esas alan ve üye ülkelerin de tabi olmasını istediği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul etmiştir. Ülkemiz de bu bildirgeyi ilk kabul eden ülkeler arasında yerini almıştır.
İnsanların doğum sürecine girdikten itibaren sahip oldukları en temel hakları hiç kuşkusuz yaşam hakkıdır. Bunu takip eden en değerli hak özgürce düşünme özgürlüğüdür. İnsanı diğer varlıklardan ayıran en bariz özelliği düşünebilmesidir. Bu özgürlük insanlığın gelişimine zemin hazırlayan temel unsurdur. Bireylerin ve dolayısıyla toplumların gelişimi ve sağlıklı bir yapıya kavuşmaları düşünce özgürlüğünün varlığı ve genişliği ile doğru orantılıdır.
Ülkemizin bu sahada pek de iç açıcı olmayan tarihi serüveni, milletimizin şaşmaz iradesi ve engin sağduyusu sayesinde arada kesintilere uğramasına rağmen hep daha ileriye gitmiştir.
2002 yılından beri hükümette olduğumuz dönem içerisinde insan hak ve özgürlüklerini milletimizin lehine geliştirmek ve yaygınlaştırmak partimiz ve hükümetimizin en öncelikli hedeflerinden olmuştur. 3 Y ile, yani “yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla” her şart ve ahvalde mücadele etmek varlık sebebimizdir. İnsanımızın hem madden hem de manen huzurlu bir ortamda yaşatılması insan hak ve özgürlüklerinin uygulanmasında ve gelişmesinde zemini oluşturmaktadır. Bu bağlamda “insanı yaşat ki devlet yaşasın” fikir ve inancı daima rehberimizdir ve olmaya devam edecektir.
Bu vesile ile tüm Düzceli hemşerilerimin 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyor, daha müreffeh ve huzurlu bir gelecekte buluşmayı temenni ediyorum.