4 isimli anket!
Düzce'de şu günlerde ilginç bir anket yapılıyor. Vatandaşlara AK Partili 4 isimden hangisini Düzce Belediye Başkan adayı olarak görmek istersiniz sorusu yöneltiliyor. Düzce eski Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'un adı sıralanarak tercih yapılması isteniyor.

Düzce'de aday belirleme zorlu geçecek
Anketin sadece 4 isimle sınırlandırılması bunu partinin değil sıralanan kişilerden birinin yaptırdığı görüşünü ön plana çıkardı. Bilindiği gibi bu seçimlerde halkın görüşünü ön planda tutacak olan üst yönetim, genel seçimlerdeki yanlışları tekrarlamak istemiyor. Bunun bilincinde olan gözünü il belediyesine diken aday adayları da şimdiden vatandaşın nabzını yoklamaya başladı. Teşkilatlar ve özellikle vatandaşların tercihlerine göre yol çizecek genel merkez, aday belirleme sürecinde sık sık görevlendirdiği yöneticilerle Düzce'de durum değerlendirmesi yapacak.

Toplantı üstüne toplantı yapılıyor
Diğer taraftan AK Partili üst düzey isimlerden edinilen bilgilere göre; muhtemel 10 aday adayının yanı sıra alternatif aday arayışları başladı. Bunun için son günlerde Düzce'de toplantı üstüne toplantı yapılır oldu.

Parti dışından isimlere de teklif gidecek
Partinin Düzce'deki ileri gelenleri güçlü ve halkın takdirini kazanmış isimleri belirlemek için kafa yoruyor. Sadece AK Partili değil, parti dışından adaylara da teklif götürülmesi planlanıyor. Tüm bu gelişmeler AK Parti'de ekim ayında belli olacağı açıklanan başkan adaylığı için çok sıkı bir yarışın başladığının göstergesi oldu.

Haber: C. ÜSTÜNER