Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken Ak Parti Teşkilatına ziyarette bulundu. Öğütken yaklaşan kongrelerle ilgili olarak fikir alış verişinde bulunmak için partililerle bir araya geldi. Basına kısa bir açıklama yapan Öğütken gündemi ve Ak Parti 5.Olağan Kongresini değerlendirdi.


Öğütken yaptığı açıklamada, ”Kongrelerde delegelerin nasıl oluşacağını paylaşacağız. Hizmet etmiş birçok arkadaşımız var. Partimizin kurulduğu günden bugüne kadar. O arkadaşlarımızın ihmal edilmemesini istiyoruz. Bu yolları onlarla birlikte yürüdük ve onlarla birlikte devam etmek istiyoruz. Delege bazında onları aramızda görmek istiyoruz. Bu hususları arkadaşlarımızla uyarı anlamında paylaşacağız” dedi.


Gündemle ilgili açıklamalar yapan Öğütken şöyle konuştu: “ 12 yıl önce çok sıkıntılı bir Türkiye vardı. Çevremiz yine böyleydi, yine böyle sıkıntılar mevcuttu. Parlayan bir yıldız yoktu. Şimdi Türkiye parlayan bir yıldız ve etrafa güç veren bir yıldız. Bir milyar dolara muhtaç bir ülkeden şimdi Suriye’den iki milyon misafirimiz var. Onlara ağırlıyoruz ve bu misafirler içinde 4 milyar dolar para harcadık. Bu dengeyi iyi anlayabilmemiz için nereden nereye geldiğimizin en basit örneği budur. Bırakın yaptıklarımızı okullarımızı, eğitimimizi, sağlık koşullarını ve yollarımızı bunlardan bahsetmiyorum” dedi.
Öğütken, amaçlarının güzel ve yaşanacak ülkeler oluşturmak olduğunu aktardı.

 

Haber: Y.SEVER