AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Düzce’ye yaptığı ziyareti, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medya üzerinden devam eden çöp tartışması gibi konularda açıklamalarda bulunan Fahri Çakır, Muncurlu’da bulunan fizik tedavi hastanesi için ayrı bir başhekimlik olacağını belirtti.
 



“Düzce’ye 40 Milyon TL yatırım yapılacak”
Bakan Kasapoğlu’nun Düzce’ye yaptığı ziyareti değerlendiren Fahri Çakır şunları söyledi: “Spor Bakanımızın katılımlarıyla beraber İl Danışma Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantı sonunda Bakanımızın gün içinde yaptığı ziyaretleri değerlendirdik. Bakanımız bize neler getirdi biz ondan neler istedik bunların hepsini konuştuk. Düzce’nin en önemli gündemlerinden biride şehir merkezindeki stadyum ve eski sanayi sitesinin taşınması. Eski sanayi kesinlikle taşınacak. Tamamen TOKİ’nin katkılarıyla eski sanayi sitesini melenin arka tarafındaki küçük sanayi sitesine nakledeceğiz. Orada Özel İdare’ye ait bir yer var. Orada yeniden bir yer üretilerek oraya taşıyacağız. Spor Bakanımızın, Belediye  Başkanı Dr. Faruk Özlü ile bire bir yakınlığı var. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde Düzce için 40 Milyon TL para aldığımızı söyleyebilirim. Buradaki proje stadyum, gençlik merkezi ve kapalı spor salonunu Şıralık’a taşıyarak orada bir spor kompleksi yapmak. Orayı kamp yapacak bir yer yapacağız. Gençlik kampları yaparak orayı adeta bir sporcu fabrikası yapacağız.”
 
“Bu şekilde karşılıklı polemikleri doğru bulmuyorum”
Özlü-Tanal arasında sosyal medya üzerinden devam eden polemikleri doğru bulmadığını belirten Fahri Çakır şöyle konuştu: “Bu şekilde karşılıklı polemikleri doğru bulmuyorum. Düzce’yi Düzceliler yaşayarak bilir. Dışarıdan davulun sesi hoş gelir. Bir şeyi illa ki gündeme taşımak için kaşımaya gerek yok. Siyasetten bir şey çıkmaz bu konulardan.  Biz Düzceliler çöp konusunu daha çabuk ve kararlı bir şekilde çözebilirdik. Toplanan çöp taşınmaz. Toplanan çöpü adeta bir ürün üretiyormuşçasına orada ayrıştırarak hiçbir şeye zarar vermeden geri dönüştürülmesi lazım. Avrupa’da biz bunu gördük. Geri dönüşüm tesisini kuruyor ve işletiyorlar. Düzce’de de bunu yapmamız gerekiyor. Artık teknoloji bunu gerektiriyor. Bu şekilde ayrıştırmalı bir çöp tesisi Düzce’nin işini çözer.  Bu tesisler illa ki bir yerele yapılacak. Tabiri caizse bu iş güle oynaya  olacak bir iş değil. Bir şekilde bu tesisin yapılması ve bu çöpün ayrıştırılarak geri dönüşüm yapılması gerekir. Bu konuda da Düzcelilerin kararlılığı önemli. Bu tesisin önünde piknik yapılacak şekilde olacak.  Eğer böyle olmayacak ise lafını bile etmeyiz. Bu tesis olmazsa olmaz. Bunu yapacak olan varsa oda biziz. Özellikle bunu söylüyorum. Bu tesisi yaptıktan sonra yanında köşesinde piknik yapılacak gibi olmazsa o tesisin yapılmasına ilk ben karşı çıkarım.”
 




“Ayrı bir başhekimlik olacak”
Muncurlu’da bulunan fizik tedavi hastanesi için ayrı bir başhekimlik olacağını ifade eden Çakır şunları kaydetti: “Ben o dönemde söyledim. Şartlar ne olursa olsun bu fizik hastanesi çalışacak. Yeri zaten mükemmel. Devlet oraya bir yatırım yapmış. Bunun kullanılması gerekir. Düzce’de kompleks bir hastaneye ihtiyacı da var. Burayı sonuna kadar değerlendireceğiz. Kar hesabı yapmayacağız. Burası bir hastane. İş yeri değil. Buraya bir fizik rehabilitasyon merkezi yapacağız. Buradaki hastanemiz bütün donanımı yenileceğiz. Bunu ilk defa sizin aracılığınız ile söylüyorum buradaki hastanemizde ayrı bir başhekimlik olacak. Bunu İl Sağlık Müdürü ile de görüştük. Ayrı bir başhekimlik olmazsa yönetsel olarak sıkıntılar çıkıyor. O yüzden ayrı bir başhekimlik, rehabilite edilmiş ve teknik donanım ile donatılarak burayı ayrı bir hastane haline getireceğiz.”

HABER: S.KARADAĞ
KAMERA: E.DÜZEN