18 maddelik anayasa değişiklik teklifinde ‘550 olan milletvekili sayısı 600'e çıkartılarak 25 olan seçilme yaşı 18'e düşürülmesiyle Düzce’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek Milletvekili sayısının 3’ten 4’e çıkmasının kapısı aralanıyor.

550’den 600’e çıkarılacak milletvekili sayısında 50 milletvekili artışının Düzce ilini de kapsaması imkanı doğdu. Nüfus artış oranıyla Büyük Şehir kapsamına alınacak iller arasında Düzce’nin  adının geçmesi, 4. Milletvekili şansını artırmışa benziyor. Siyasi Partilerin heyecanla beklediği sonucun siyasette hareketli saatlerin yaşanmasına bir zemin hazırlayacağı konuşuluyor. TBMM’de 3 yerine 4 milletvekili ile temsil edilme imkanı doğacak olan Düzce’de  milletvekili sayısının artması siyase partilerde daha da fazla milletvekili yarışının olacağı anlamı taşıyor.

3 Kasım 2019’da yapılacak olan seçimlerde Milletvekili  olabilmek için şansını deneyecek partililerin şimdiden harekete geçtiği kulislere sızan haberler arasında yer alıyor. TBMM’de yer alacak 600 milletvekili arasında Düzce’nin 4 milletvekili ile içinde şansı temsil edilmesi, sorunların Mecliste daha da fazla dile getirilmesi anlamı taşıyor. 81 il yüksek iller arasında yer alan Düzce’yle birlikte bir çok il, artışı yapılacak 50 milletvekili arasında yer almanın heyecanını yaşıyor.