Düzce'de belediye başkanlıkları için aday adayı yoğunluğu yaşayan iktidar aday belirleme sürecine girerken, muhalefetten ise aday açıklamaları gelmeye başladı. Uzun zamandır adaylıklar konusunda sessizliğin hakim olduğu CHP'de 3 ilçe ve 2 belde için kesin aday açıklaması genel merkezden geldi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), 295 yerleşim bölgesinde belediye başkan adaylarının isimlerini belirledi.
Toplantı sonrasında yapılan açıklama ile Düzce'deki bazı belediye başkanlıklarına aday gösterilen isimler de belli oldu. CHP Düzce’de mevcut Belediye Başkanları Akçakoca ve Yığılca’da daha önce de devam kararı almıştı. Yapılan açıklamada Akçakoca Fikret Albayrak, Çilimli Cemil Tınaz, Yığılca Bünyamin Şahin, Beyköy Hilmi Sayar, Konuralp Cemal Önenç’le seçime girileceği bildirildi. Düzce Belediyesi için Basri Karslıoğlu’nun ismine kesin gözüyle bakılırken, genel merkezden bu konuda net açıklama yapılmadı. Kasım ayı içerisinde Düzce'ye bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karslıoğlu'nun adını bizzat açıklayacak olması nedeniyle partiden Düzce Belediyesi için aday açıklaması yapılmadığı öğrenildi. 

Haber; C.ÜSTÜNER