Geçtiğimiz haziran ayında Düzce gündeminde yer alan konuları içeren 17 soruluk bilgi edinme başvuru formunu Düzce Belediyesi’ne yollayan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, belediyeden gelen cevapları, gecikmeli de olsa bugün kamuoyu ile paylaştı. Aldıkları yanıtların hep kaçamak cevaplar olduğunu savunan Danışmaz, şöyle konuştu:
“Cevaplar budur” diyebiliyorlarsa eyvallah!
“Vermiş olduğu cevaplar tatmin edici olmadığını söylemiştik. Başkanımız da onun “tatmin olup olmaması bizi bağlamıyor” demiş. Biz de sorularımızı ve belediyenin vermiş olduğu açıklamayı kamuoyuna göstermek istiyoruz. Eğer kamuoyu bu sorular karşında verilen cevaplardan tatmin olmuşsa, “soruların cevabı budur” diyebiliyorlarsa eyvallah. Verdiğimiz sorularda hep kaçamak cevaplar var, soruların cevapları yok.”
Belediye Başkanı Bayram’ın yeniden aday olduğunu açıklaması ile ilgili olarak da Danışmaz, “5 yıl yatmak için bir dönem daha talip” ifadesini kullandı.
Pes, bu kadar pişkin olunur!
Danışmaz, “Belediye başkanlığın bir dönem daha adaylığını koyup devam etmek istiyormuş. Çok haklı yerinde bir karar. Çünkü belediye başkanlığı makamı o şahsiyete göre yan gelip yatma yeri olduğu için 5 sene daha yatabilir. Çok icraatlar yapmış, biz Düzce’de yaşıyoruz, hiçbir şey göremiyoruz. Başkan olduğu günden bu yana ne yapmış? AVM’yi peşkeç çektiğini mi hizmet olarak gösteriyor, törenle yaptığı kültür merkezini tamamlayamadığını ya da kendi yandaşlarının çıkmaz sokaklarına dökmüş olduğu sıcak asfaltımı başarı olarak gösteriyor. Neyi başarı olarak gösteriyor? 6 dönüm AVM arazisini 4 buçuk trilyona satıyorsun ve bunu başarı olarak göstermeye çalışıyorsun. Kimi kandırıyorsun? 5 yıl yatmak için bir dönem daha talipmiş. Pes, bu kadar pişkin olunur. Halk hepsini görüyor. Cenabı Allah nasip etmişse halk da takdir etmişse buyursun devam etsin.” dedi.
“Biz yapılamayanları söylemeye devam edeceğiz. Zannetmesin ki şahsına karşı bir husumetimiz var. almış olduğumuz sorumluluk adına gerçekleri söylemek bizim boynumuzun borcu.”diyen Danışmaz, ilerleyen günlerde Düzce gündemindeki konularla ilgili peş peşe açıklamalarda bulunacağını söyledi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Danışmaz, hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Olağan Kongresi'ne katılan Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani’nin kürsüye gelirken salondakiler tarafından büyük alkış alarak tezahüratlarda bulunulmasını eleştirdi.
Böyle bir cümleyi gaf olarak kabul ediyorum
 “Pazar günü AK Parti kongresi çok çirkin görüntülere sahne oldu.” diyen Danışmaz, “Özellikle peşmerge liderinin böyle bir kongreye davet edilmesi onların kendi düşüncesidir. Ancak kongrede sahneye davet edilirken sahneye gidişi esnasında orada bulunan topluluğun “Türkiye seninle gurur duyuyor” cümlesini kullanması ne kadar rencide edeci ve acı verici olduğu aşikardır. Ben ve arkadaşlarım bu ülkede yaşıyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ve hiçbir zaman biz orda bulunanlar gibi Barzani gibi bir insanla ne gurur duyduk , ne de övdük. Bu cümleyi bu ülkede yaşayan insanlarında kabul etmesinin mümkün olmadığını biliyorum. Böyle bir cümleyi gaf olarak kabul ediliyorum. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız, ama böyle bir şahsiyetle ne gurur duyar ne görüşür ne de toplantımıza davet ederiz. Bu ülkede her gün şehit cenazesi haberi gelirken, peşmerge liderinin AK Parti’nin kongresine davet edilerek el üstünde tutuluyor ve AK Parti zihnindeki insanlar “Türkiye seninle gurur duyuyor” diyor. Bu ülkeye hainlik yaptığı, her gün askerimizi şehit etmesinde katkısı olduğu için mi gurur duyuyorlar? Böyle bir rezillik ancak AK Parti kongresinde olurdu.” diye konuştu.
Hükümetin yaptığı zamları da eleştiren Danışmaz, “İşçi memura yüzde 3-4 oranında zam verilirken, doğalgaza, elektriğe, akaryakıta yapılan yüzde 10 zam yapılıyor. Nerede burada adalet.” dedi.
Danışmaz, “Söylemler konuşmalar güzel de uygulama icraat nerede? Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını ve inceleyip gözlemlemesi gerektiğini söylüyoruz. Daha dün seçim meydanlarında “Benim işçim, memurum her gün çay simit yese, yine maaşını yettiremez” diyen AK Parti lideri ne oldu da değişti? Her gün çay içip simit yese almış olduğu maaş yetmesi mümkün değil. Bunların tepeden tırnağa zihniyetleri aynı.” şeklinde konuştu.
İşte Danışmaz’ın cevap istediği sorular ve Düzce Belediyesi'nden verilen cevaplar:
1.