Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir, 30 Ekim Pazar günü Kızılay Düğün salonunda yapılacak olan 5. olağan il kongresinin coşkulu geçeceğini beklediklerini söylerken, tüm Türkiye'yi üzen Van depremi ile ilgili olarak düşüncelerini de açıkladı.17 ağustos depreminden sonra çıkarılan Yapı denetim yasasına uyulmadığının Van Depremiyle bir kez daha ortaya çıktığını söyleyerek, depremde en çok kamu binalarının zarar görmesinin de endişe verici olduğunu vurguladı.

Gökdemir, “ Yapı denetim yasasına uyulmadığını Van Depremiyle bir kez daha görmek bizi derinden sarsmıştır. En çok kamu binalarının zarar gördüğünü müşade ettik. Kamu binaları içerisinde de okullar ve yurtlar var.” Diyerek, bu gelişmeler karşısında başta Başbakan olmak üzere herkesin dikkatini İstanbul’a çekmek istediklerini belirtti.

Gökdemir, “17 ağustos ve 12 kasım depremlerinde yeterince çıkaramadığımız dersi hiç olmasa Van depreminden çıkararak bütün enerjimizi İstanbul’a yoğunlaştırmalıyız. Aksi halde muhtemel İstanbul depremiyle başta iktisadi yapımız olmak üzere hayatın her alanında 50 yıl geriye gideriz.” Şeklinde konuştu.

Son günlerde Türkiye’nin gündeminden düşmeyen terör konusuna da değinen Gökdemir, “ Bize göre terörün ana kaynağı sistemdeki arızalardır.İnsanı ahlaki ve manevi temeller üzerinde yükselen hayat tarzından uzaklaştırırsanız terörü üretirsiniz.Rüzgar eken fırtına biçer.O nedenle eğitim sistemimizi yeniden gözden geçirmeliyiz.ve elbette ki Doğu ve Güneydoğuya istihdamı sağlayacak yatırımlar yapmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Milletvekillerinin hizmet edeceğine inanmıyorum

Düzce Milletvekillerini hemen işin başında eleştirmekten yana olmadığını söyleyen Gökdemir, “Biraz daha bekleyelim. Elbette ki onlarda bir çaba içerisindeler ve Düzce ’ye bölgelerine hizmet etmek isterler. Ama bu iktidarın aracılığı ile seçilen milletvekillerinin ne bölgeye ne de ülkeye hizmet edeceklerine inanmıyorum. Hizmet etmek isterler fakat hizmet edebilmeleri asla mümkün değildir. Bu iktidarın kendi ülkesine hizmet etmesi mümkün değildir. Çünkü ülkenin sorunlarına Amerika’dan, Avrupa’dan bakıyorlar. Birilerinin talimatı ile hareket ediyorlar. O nedenle hizmet edemezler. 3-5 ay daha geçsin ondan sonra milletvekillerinin çalışmalarını ya takdir edeceğiz ya da eleştireceğiz. Ancak şuana kadar elle tutulur gözle görülür bir hizmetlerinin olmadığını da ifade etmek isterim.” Dedi.

Gölge vekili tebrik ettim

SP İl Başkanı Selim Gökdemir, CHP’nin gölge milletvekilleri konusundaki düşüncesini tebrik ettiğini belirterek, “Doğru ve olumlu bir şey yapmıştır. Siz iktidarı yalnız başına bırakırsanız iktidar “Dediğim dedik yaptığım yaptık” der. Yanlışları da ortaya doğru yapmış gibi ortaya koyar. Muhalefetin olmadığı yerde yanlışları düzeltmenin imkânsızlığını takdirlerine sunuyorum. Düzce’mizde muhalefet olarak eksiklerimizi dile getireceği için Cumhuriyet Halk Partisinin gölge milletvekili İhsan Özkes’e arayarak başarılar diledim ve kendisinin muhalefet konusunda yanında olacağımızı ifade ettim. Bu konuda CHP’yi tebrik ediyorum doğru bir şey yapmıştır. Muhalefetin demokrasilerde önemi gözden kaçırılmamalıdır. Bizde CHP’nin bu çalışmalarında yanında olacağız ve muhalefet etmek için muhalefet yaptıklarında da yanlış bulduğumuzu ifade edeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN