Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker Düzce’ye gelerek partinin milletvekili adayları ve Partililerle buluştu. Ziyarette basınla bir araya gelen Türker, seçime dar önemli açıklamalar yaptı.

YA 5.PARTİ YA DA YENİDEN SEÇİM
Seçimin anlamı üzerinde durarak açıklamalarına başlayan Türker, seçimin alışılmışın dışında olacağını şöyle ifade etti. “Türkiye bu seçimle yörüngesine oturacak. Ya bir parti 5.parti olarak mecliste yer alacak ya da Mayıs veya Haziran ayında yeni bir seçim olacak.”

MUHALEFET PARTİLERİ İKTİDARA HAZIR DEĞİLMİŞ
Koalisyon kurulamamasına yönelik muhalefet partilerini eleştiren Türker, muhalefet partilerinin sorumluluk almaya hazır olmadığını belirterek iktidara hazır olamadıklarını söyledi.

TÜRKİYE AYAKÜSTÜ YÖNETİLİYOR
Demokratik Sol Parti iktidarında şehit sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Türker, terörün kaynağı olan uyuşturucu ticaretini engellemelerinin etkili olduğunu aktardı. Türker, Türkiye’nin ayaküstü yönetildiğini ve ayaküstü muhalefetle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

ASIL BÖLÜNME SAĞDA
Türker, 7 Haziran’da aldıkları oy oranı ile barajı aşamamalarından dolayı sol partilerin ittifakının söz konusu olup olmayacağına yönelik bir soruyu yanıtladı. “Gerçekten sol anlamda 3 parti var. Komünist Parti, Halkın Kurtuluş Partisi ve Merkez Sol olarak biz. Birde her ne kadar merkez sol olduğunu söylese de farklı yere yönelen CHP. Bunu Dışında 15 parti sağ. Asıl bölünme orada var.”

BİRLEŞMEYLE İKTİDAR OLUNMAZ
Bu dönem DSP için oyları bölmeyin söylemi yerine Ak Parti’nin oyunu kim azaltacak söylemleri olduğunu aktaran Türker, Türkiye’de birleşmeyle iktidar olunamayacağını Ak Parti’den oyların başka yerlere gitmesi gerektiğini belirtti.

Haber:Y.SEVER