Ak Parti'de uzun zamandır beklenen "temayül yoklaması" devam ediyor.60 aday adayı işaretlenecek ilk üç listede yer almak için heyecanla bekliyor..Genel merkezden İstanbul milletvekili Hüseyin Bürge ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın da katıldığı temayül yoklamasında yapılan konuşmaların ardından oylama yapıldı ve sonuçladı.

            "NE BAŞLANGIÇ NE SON" 

Temayül yoklamasına genel merkezden İçişleri Komisyonu başkan vekili İstanbul milletvekili Hüseyin Bürge ile Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan katıldı.

İstanbul Milletvekili Bürge, salondakilere hitaben yaptığı  konuşmada "temayül yoklaması ne başlangıçtır ne de son" diyerek başladığı konuşmasına herkesin yüreğindeki isimleri tercih etmesini istedi.Temayülü bir istişare olarak da değerlendirmek gerektiğini dile getiren Milletvekili Bürge, "ortak akıl"a vurgu yaparak "Bu seçim önceki seçimlerden çok daha önemli bir seçimdir" dedi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'da yaptığı konuşmada  Düzce'nin her seçimde "kendine yakışanı yaptığını" hatırlatarak başladığı konuşmasında muhalefete yüklendi. Erdoğan,mecliste görüşmesi devam eden içgüvenlik yasasının öneminden bahsederek " kimin eli kimin cebinde belli değil.Bu kanun teröristleri engelleyecek bir kanundur.Ancak böyle bir kanunun  meclisten geçmemesi için HDP ile CHP canhıraş ellerinden geleni yapıyorlar " dedi.      











Her iki milletvekilinin konuşmasının ardından başlayan temayül yoklaması için köy ve mahalle temsilcilerinin de yer aldığı delgeler salonda kurulan sandık başlarına geçerek kimliklerini göstererek  60 aday adayından üç ismi işaretleyerek oylarını kullandılar. Sandıklar Ankara'da bir komisyon nezaretinde açılacak.   


Haber:E.TAYHAN