Zaman haberine göre; AK Parti, belediye başkan adaylarını bayramdan sonra açıklamaya başlayacak. Kampanyasını erken başlatmayı planlayan iktidar partisi, işi sıkı tutuyor. Hem her ilde 3 ayrı anket firmasına kamuoyu araştırması yaptırılıyor hem de büyükşehirler için sosyolog ve siyaset bilimcilerden faydalanılıyor.

700 SAYFALIK RAPOR

Toplamı 700 sayfayı bulan bu raporların en önemli ayrıntısı ise belediye başkan adayı gösterilebilecek kişiler için isim havuzu oluşturulması. Her büyükşehir için potansiyel aday adaylarının özgeçmişleri, kişisel özellikleri, halktaki karşılıkları, yönetme becerileri, potansiyelleri ve parti ile uyumlu çalışıp çalışamayacakları anlatıldı.

TEBDİL-İ KIYAFET İL İL GEZİLECEK

Öte yandan AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu 12 başkan yardımcısı il il, ilçe ilçe gezerek çalışacak. Parti teşkilatlarına haber vermeden tebdil-i kıyafet şehirleri gezecek. Esnaflarla, vatandaşlarla sohbet ederek talepleri, sıkıntıları dinlenecek. Daha sonra bu isimler de gözlemlerini raporlaştırarak Genel Merkez'e sunacak.

BAŞKAN ADAYLARI 7 AŞAMADAN GEÇECEK

AK Parti belediye başkan adaylarının belirlenmesinde bu raporlar tek belirleyici olmayacak. 7 aşamanın sonunda ilan edilecek. Adaylarda anketler, akademisyen raporları, teşkilat temayül yoklamaları, milletvekillerinin görüşleri, Parti Merkez Yürütme Kurulu (Myk), Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin değerlendirmesi esas alınacak.
Son aşamada ise Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı nihai çalışma ile listeler ilan edilecek.