AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin tarafından Yenikent’te bulunan Düzce Belediyesi Erguvan Tesisleri’nde organize edilen iftar programına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Büyük Birlik Partisi Düzce İl Başkanı Engin Bedir, Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan katıldı.



Hep birlikte iftar yapan ve sohbet eden başkanlar Düzce gündemine dair konuları ve belediyenin yürüttüğü çalışmaları konuşan davetliler, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’den merak ettikleri konularda bilgi aldılar.

Birlik ve beraberlik tablosu içerisinde, alışıla gelmemiş bir etkinlik gerçekleştiren başkanlar, iftar yemeği ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.



“Bugün birlik ve beraberlik halindeyiz”

İl Başkanlarının sorularını yanıtlamaya çalıştığını dile getiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, il başkanlarına özel telefonunu vereceğini açıklayarak şu şekilde konuştu:

“Ben siyaset yaparken, bilgi edinme noktasında bütün talepleri karşılayacağımı, kendilerini bilgilendireceğimi, belediye faaliyetlerini ve hizmetleri ve ilerleyen dönemlerde yapılacak olan faaliyetler hakkında kendilerini bilgilendireceğim. Talep etmeleri halinde bizzat kendi telefonumu vereceğim ve arkadaşlarımızla Düzce için hep beraber güzel işler yapacağız. Siyaset dediğimiz şey, Düzce için daha güzel şeyler yapabilme, Düzce’yi daha iyi bir yere taşıyabilme noktasında bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta, bugün birlik ve beraberlik halindeyiz.”



“Siyasetin 1 Nisan’dan sonra başlayacağını sarf etmiştim”

Programa katılan il başkanlarına, davete icabet ettikleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce için ortak akılla karar almak adına bu toplantılara önem verdiklerini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Hangi siyasi görüşü benimsemiş olursa olsun, bütün il başkanları buradadır. Burada, Düzcelilerin elinden tutmak, onlara hizmetkar olabilmek için, gece gündüz onlara hizmet edeceğimizi, hep birlikte projeler üreteceğimizi ve bunları hayata geçireceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Merkez ilçe başkanı olduğum dönemde bu birlikteliklere önem verdiğim, ayrıca partimiz ilk kurulduğu dönemde büyüklerimizin birlikteliğine hatırladığımdan dolayı, seçim bittikten hemen sonra, birlikteliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde elimizden gelen her şeyi sarf edeceğiz. Düzce’de siyasetin 1 Nisan’dan sonra başlayacağını sarf etmiştim. Siyasetin seçimlerden ibaret olmadığını inşallah hep birlikte göstereceğiz.”



“Düzce’ye iyi hizmetleri olacağını gösterdi”

Yapılan iyi işlerde Özlü’nün yanında olacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı İlhan Duru, aksaklık yaşanan durumlarda da eleştirel olarak takipçisi olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bizleri onurlandıran, daveti ile sevindiren Sayın İl Başkanı’ma çok teşekkür ediyorum. Biz yerelde yaşıyoruz, Düzce ufak bir yer. Sokağa çıktığımızda birbirimizle karşılaşıyoruz. Birbirimizin düğünlerine, cenazelerine iştirak ediyoruz. Böyle bir ortamı yaşadığımız için ben çok mutlu oldum. Bu birlikteliğin devam etmesini temenni ediyorum. Düzce’ye iyi hizmetleri olacağını başladığı icraatı ile göstermiş durumda.”



“Yıkıcı değil, yapıcı ve birleştirici olacağız”

Düzenlenen iftar programı hakkında Keskin’e teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemi’ne hayırlı olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:

“Biz yerelde siyasetçileriz. Düzce’de yapılması gereken ne varsa onun arkasında yer alacağız. Yanlış hususların da takipçisi olacağız. Eleştirel anlamda yıkıcı değil, yapıcı ve birleştirici olacağız.”



“Doğru işlerde verdiğimiz destek bunun delilidir”

Düzce için gerekeni yapacaklarını ve ellerini taşın altına koyacaklarını dile getiren İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şunları söyledi:

“Seçim süreci başladığı andan itibaren biz kendimiz ve partimiz adına muhalefet yapmanın da hak olduğu prensibinden hareketle, yapıcı olacağımızı, Düzce için yapılması gereken ne varsa, elimizi taşın altına koyacağımızı zaten ifade etmiştik. Yapılan doğru işlerde verdiğimiz destek de bunun delili ve kanıtı olduğu noktasından hareketle Başkan’ımıza tekrar başarılar diliyoruz.”



“Faruk Bey’in belediye başkanı olması Düzce için bir şanstır”

Türkiye’ye örnek olacak bir tablo olduğunu söyleyen Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol ise geçmiş dönemlerde kullandığı söylemleri hatırlatarak şunları kaydetti:

“Faruk Bey bakanken, yaptığım basın açıklamalarında şunları söylemiştim. ‘Bakan Bey’i lüzumsuz işlerde kullanmayalım. Bu bizim için bir fırsattır. 100-200 milletvekili bir bakan gücünü elde edemez. Bakan bakana telefonu kaldırır, iş anında biter.’ Bugün yine Faruk Bey’in belediye başkanı olması Düzce için bir şanstır.”



“Şu ana kadar yaptığı icraatların arkasındayız”

Bir eksiklik gördüğünde söyleyerek Özlü’nün yanında olacaklarını belirten Büyük Birlik Partisi Düzce İl Başkanı Engin Bedir, şu ana kadar yapılan icraatları destekledikelrini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ülke siyasetindeki gergin havanın, yerelde olmaması sevindirici. Bunun diğer büyüklerimize sirayet etmesini temenni ediyorum. Bu inşallah devamı gelecek bir toplantı olur. Sayın Belediye Başkanı’mızın da henüz göreve gelmesine rağmen iyi işler yaptığı görüyoruz. Şu ana kadar yaptığı icraatların arkasındayız. Büyük Birlik Partisi olarak kendisini desteklediğimizi deklare ediyoruz.”



“Kararlı ve samimi gördüm”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, bu görüntünün Ankara’ya da yansımasını dileyerek şunları dile getirdi:

“Keyifli ev bilgilendirici bir sohbet oldu. Sayın Belediye Başkanı’mıza da soracağımız sorular vardı. Kendileri de bizi bilgilendirdiler. Düzce için kesin bir karar aldığını gördüm. Kararlı ve samimi gördüm. Ben de Vatan Partisi adına, isterlerse çok başarılı çalışmalar yapabilecek bir ekip kurabileceklerini kendilerine söyledim. Kendisi, 1 Nisan’dan sonrasından sorumlu olduğunu, geçmişte yapılan yanlışlar varsa, onların da hesabını soracağını belirtti. Biz de yapıcı muhalefetimizi sürdürürüz.”



“Çok faydalı olacağından asla endişem ve şüphem yok”

İl Başkanı Keskin’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu toplantının Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarımız aşağı yukarı her konuya temas ettiler. Sayın Bakan’ın Düzce’de belediye başkanı olarak seçilmesini de ayrıca bir şans olarak görüyorum. Düzce’ye çok faydalı olacağından asla endişem ve şüphem yok.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ