AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyerek, kadının toplumdaki önemine işaret etti.
Bir çok önemli projeyi hayata geçirdik
“Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız” diyen Günal, hükümetin kadınlara yönelik projeleri olduğundan bahsetti.
Günal, “Hükümet olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkanlarının arttırılması için bir çok önemli projeyi hayata geçirdik. Yapılan yasal düzenlemelerle genel anlamıyla kadına karşı ayrımcılığın önüne geçen özgürleştirici adımlar attık.”
Aile kurumunun temel taşı
Özgürlükler ülkesi olmanın en önemli şartlarından birisinin de kadının toplumda hak ettiği yeri alması olduğuna dikkat çeken Günal, “Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten gurur duyuyoruz. Bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerine ulaşmanın en önemli göstergelerinden biridir. Kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın eğitimin her kademesine daha fazla katılması, dolayısıyla toplumsal hayatın her alanında daha fazla rol alması için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın- erkek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu düşüncelerle biz AK Parti olarak her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve sevgiyle selamlıyoruz.”

Haber: C.ÜSTÜNER