CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce programına Akçakoca’nın Uğurlu Köyü’nde devam etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete Uğurlu Köyü ziyareti sırasında CHP’li Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Ereğli Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş da eşlik etti. Uğurlu Köyü’nde bir vatandaşın evine konuk olan Kılıçdaroğlu’na çay ve mısır ikram edildi.
“Bugün fındığın fiyatı 8 liraysa bu, üreticiyi ölüme terk etmektir”
Geçimini fındıkla sağlayan üreticilerle yaptığı görüşme sonrası bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Bu köy fındıkla geçiniyor, fındığın fiyatı 8 TL’ye kadar düştü. Ziraat Odası Başkanı arkadaş ile konuştuk kilo maliyetinin 7.70TL olduğunu söyledi. Bugün fındığın fiyatı 8 liraysa bu, üreticiyi ölüme terk etmektir. Size sözüm söz, fındığın takipçisi olacağım. Sizin tek gelir kaynağınız fındık, fındıkla geçiniyorsunuz. Bu işin takipçisi olacağım. İlk ricam hükümetten, vatandaşın derdi, fındığa kaç lira vereceksin açıkla! bizi kurda kuşa teslim etme. Sizin emeğinizin verilmesi lazım çünkü alın teriniz var. Bir başka sorum, geçici tarım işçileri, bizim en yoksul kesimimiz. Onların sorunları da bizim başlıca sorunlarımızdan. Ama önce üreticinin hakkının verilmesi gerekiyor.’’ dedi.
‘’Yeni basketbol sahası yapılacak’’
Konuşma sonrası Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen küçük bir kız çocuğunun okullarına basketbol sahası yapılması talebini geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, basketbol sahası için küçük kıza söz verdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki durağı Esmahanım Köyü oldu. Burada bir vatandaşın evine konuk olan CHP Lideri, köy meydanında halkla bir araya gelecek.