Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen 'Türkiye Esnaf Buluşması' Başbakan Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla 'Türkiye Esnaf Buluşması' TESK Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. 81 ilden birlik ve federasyon başkanının da hazır bulunduğu 'Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuşan TESK Genel Başkanı Bendrevi Palandöken, esnafın sorunlarıyla ilgili hükümete başvurularında her zaman olumlu sonuç aldıklarını belirterek, bundan duydukları memnuniyeti ifade etti.

"Dünya ne yaptıysa, biz de onu yapalım"
Esnafın, büyük zincir mağazalar karşısında haksız rekabete yenik düşmemesi için düzenleme yapılmasını isteyen Palandöken, "Esnaf olarak çok fazla bir şey istemiyoruz. Kuralların koyulmasını istiyoruz. Dünya ne yaptıysa, biz de onu yapalım. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Avrupa'da ne varsa ülkemizde de o olsun." diye konuştu.

"Siz, Türkiye'nin görünmez kahramanlarısınız"
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ülkenin ekonomisinin geleceğinin temelinin esnaf ve sanatkar olduğuna dikkati çekerek, "Birikimleri az olabilir ama hitap ettiği vatandaş kitlesi, gördüğü hizmetin, yaptığı işin sonucu itibarıyla siz Türkiye'nin olmazsa olmazlarısınız. Siz, olmazsanız millet ekmek alıp yiyemez, odun alıp ısınamaz, berbere gidip saçını kestirecek kimse bulamaz. Bir insanın günlük hayatını idame ettirmesi için lazım olan her şey esnaf ve sanatkarlar ancak mümkün. Siz, Türkiye'nin görünmez kahramanlarısınız." ifadelerini kullandı.

"15 yıldır esnafımızın, sanatkarların hep yanında olduk"
"AK Parti hükümetleri olarak 15 yıldır esnafımızın, sanatkarların hep yanında olduk." diyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Esnaf ve sanatkarlarımız sektör sektör ele alınıyor, ülkenin esnaf ve sanatkar haritasını çıkarıyoruz. Yaşlılık ve emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin müzmin meseleleri vardı, aylıklarından yüzde 10'luk SGK destek primi kesiliyordu, kaldırdık mı? Kaldırdık. İlk defa işe başlayan genç esnaf ve sanatkarların kazançlarını 3 dönem vergiden muaf tuttuk. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren sanatkarlarımıza faizsiz kredi desteği sağladık."

"Kanun çıktımı herkes uyacak kardeşim'
'Esnafa sicil affı getirdik mi?' diye soran Yıldırım, salondakilerden 'Tanımıyorlar' cevabını aldı. Yıldırım, bunun üzerine, 'Tanımıyorlarsa, biz onlara tanıtmasını biliriz. Ne demek tanımıyorlar, bir kanun çıktı mı herkes uyacak kardeşim.' şeklinde konuştu.

'Hiç endişeniz olmasın'
Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde olduğunu belirten Yıldırım, 'Hiç endişeniz olmasın. Faiz, kur baskısına boyun eğmeden yolumuza devam ediyoruz. Özellikle esnaflarımızın bu konuda dayanışma ve desteği çok önemli. Buna çok itibar ediyoruz.' diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER