AK Parti’den Düzce milletvekilliği için başvuran 60 aday adayının 4’te 3’ü, bir hafta süren mülakatlarda elendi. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’ın başkanlık ettiği 5 kişilik ilk derece aday mülakat komisyonuna giren aday adaylarının sayısı eski milletvekilleri hariç 9’a düşürüldü.

9’A DÜŞTÜ

Genel Merkez’den sızan bilgilere göre; Mülakata gören 60 aday adayından 51’i elendi. Bir üst komisyona girmeye hak kazanan isimler, kesin olmayan bilgilere göre Faruk Özlü, İsmail Ustaoğlu, Nihat Çelik, Halil Aydın, Cemal Kazak, Meryem Aydın Şirin, Merve Çakır, Burhan Özdemir, İbrahim Bilgin şeklinde oluştu. Ancak bu isimlerin dışında başka isimlerinde üst komisyon tarafından çağrılabileceği bilgisi edinildi. 9 ismin yanı sıra mevcut Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır ile eski Milletvekilleri Celal Erbay ve Lütfi Çırakoğlu’nun yanı sıra Eski İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da üst komisyonda değerlendirilecek.Düzce’de bugünlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin yanı sıra, kamuoyu anketleri de başlayacak. 

İKİNCİ ELEME BAŞLIYOR

İlk elemeyi aşanlar 4 ara komisyonda değerlendirmeye alınacak. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop ile Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığında, diğer genel başkan yardımcılarının da katılımıyla 3’er kişiden oluşacak bu 4 ara komisyon da aday adaylarının 3’te birini daha eleyerek, sayıyı her ilin milletvekili sayısının 2 katına indirecek.

BAŞBAKAN’A 6 İSİM GİDECEK!

Bütün bu elemeleri aşan Düzce’deki 6 aday adayı son olarak 23 Mart’ta işbaşı yapması planlanan, Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda değerlendirilecek.

Haber;S.KAŞKIR