Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'nin tekrar başına geçeceği 3. Olağanüstü Büyük Kongre öncesinde 'tüzük değişikliği' açıklaması... Yarın Ankara Arena'da gerçekleştirilecek ve saat 10.00'da başlayacak kongrede tüzük değişikliği konusu da gündem maddeleri arasında yer alıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, oylamaya sunulacak parti tüzüğünde yapılan değişiklikler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tüzük değişikliğiyle parti yönetimine "genel başkan vekilliği" makamının getirildiğini ifade eden Yazıcı, "Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet" şeklinde ifade edilen "Rabia" söyleminin tüzüğün 4. maddesine eklendiğini söyledi.

"Genel başkan vekilliği ihdas edildi"

Yazıcı, 9 maddeden oluşan tüzük değişikliği kapsamında, genel başkan vekilliği ihdas edildiğini belirterek, tüzüğe "Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder." ibaresinin konulduğunu söyledi.

"Elbette bu, Rabia'yı temsil ediyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı ayrıca tüzüğün 4. maddesine eklenen "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ibaresine ilişkin de konuştu. "Elbette bu, Rabia'yı temsil ediyor." diyen Yazıcı, "Partiyle ve siyasetimizle ilgili gündem konusu olan her yerde bunlar hep dile getiriliyor. Bunu bu defa tüzüğe ekledik, bunu da Rabia olarak ifade ediyoruz. Bu anlama geliyor." dedi.

Öte yandan partide her seçim dönemi tartışılan 3 dönem kuralının esnetilmesi hususunda da MKYK’ya yetki verilecek.