CHP'nin kuruluşun 90. yılı sebebi ile AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve il yönetimi CHP'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ziyaretten dolayı memnun kaldığını söyledi.

NE KAŞIKOĞLU OLURDU NE DE BEN

Karslıoğlu, “Bizim için çok anlamlı bir günde ziyarette bulundular. Ülkeyi bağımsızlığa kavuşturan, devrimleri yapan, cumhuriyeti ilan eden ve demokrasiye geçişi sağlayan başta ulu önder Atatürk ve arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Metin Kaşıkoğlu bu ülkede milletvekili olduysa, ben il başkanı olduysam cumhuriyeti kuranların, demokrasiye geçenlerin burada çok büyük emeği vardır. Metin Kaşıkoğlu da bunları bilerek bir şükran ziyaretinde bulunmak istedi. Padişahlık devam etseydi ne Kaşıkoğlu olurdu ne de ben olurdum. Ne Tayyib Erdoğan olurdu ne de meclis olurdu. Demokrasimizin daha iyi günlere gitmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“CHP HERKESİN PARTİSİ”

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin 90 yıl önce bütün halkın desteği ile kurulduğunu ve kurulurken belli bir kesimin değil herkesin partisi olduğunu ifade etti.

Kaşıkoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi yeni kurulmuş bir cumhuriyetin temsilinde, demokrasiye geçişinde, tek başına önemli görevler üstlenmiştir. Bu günleri bize miraz bırakan cumhuriyetin yılmaz savaşçılarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar hepimizin ecdadı. Miras hepimizin mirası.” şeklinde konuştu.

Kaşıkoğlu, ayrıca süreç içinde farklı düşüncelerden dolayı millete hizmet yolunda hizmet kanalları oluştuğunu ve farklı siyasi yapılanmalar ortaya çıktığını söyledi. Kaşıkoğlu, Türkiye'de çok partili zamana geçişin çok uzun bir zaman aldığını da sözlerine ekledi.

Kaşıkoğlu, “Çeşitli partiler çok partili hayata geçişten sonra siyasette yerini almıştır. AK Parti de millete hizmet etmek için siyaset yapan bir grubun mensuplarıyız. Bizler siyasiler olarak bindiğimiz dalı kırmamak zorundayız. Biz ülkenin idaresinde, demokrasinin yaşatılmasında siyasi aprtilerin ne kadar önemli olduğunu öncelikle bizler anlamalıyız” dedi.


“CHP'NİN İKTİDAR OLMASINI İSTERİM”

AK Parti'nin, CHP'ye gerçekleştirdiği ziyarette ilginç diyaloglarda yaşandı. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun, “2015 yılında CHP ile AK Parti arasında oluşturulacak koalisyonun görüşmelerine başladık.” sözlerine, Kaşıkoğlu, “Koalisyondansa CHP'nin tek başına iktidar olmasını isterim.” şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine ülkenin en çok koalisyon hükümetleri zamanında geliştiğini ve tek parti iktidarları zamanında ise gelişemediğini savunan CHP'lilere karşı Kaşıkoğlu ise Türkiye'nin gelişimi için en idealin koalisyon değil tek başına iktidar olduğunu söyledi. Kaşıkoğlu, “Koalisyondansa CHP'nin tek başına iktidar olmasını isterim” söylemini yineledi. 

 

Haber: M. YILMAZ