Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu bugün basın karşısına çıkarak son günlerde hakkında çıkan iddiaları yanıtladı. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Merkez İlçe Başkanı Taner Çetinkaya, İl genel meclisi Üyeleri, belediye Meclisi Üyeleri ve partililer ile birlikte tam kadro halinde basın karşısına çıkan Bostancıoğlu, hem şahsı hem de belediye adına yapılan suçlamaların belgelere dayanmayan dedikodudan ibaret olduğunu vurgulayarak, vicdanen rahat olduğunu ve bugüne kadar hiçbir usulsüz uygulama yapmadığını ifade etti.
ŞAİBELİ KAZANÇ TEMİN ETMEDİM
Bostancıoğlu, “ Gümüşova’nın çok değerli oylarıyla göreve geldiğimde görevimi dürüst ve adilane bir şekilde yapacağımı ifade etmiştim. Göreve geldiğimden buyana özellikle dürüstlükten taviz vermedim. Ancak sokaktaki dedikodularla tarafıma ve belediyeye atılan bazı iftiralar nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma yürüttü. Yapılan suçlamaların değerlendirilmesinden açık ve şeffaf yöneticilik ilkesinden dolayı oldukça memnunum. Yaptığımız her uygulama yasaldır. Ben 20 yıl kamuda çalıştım bu nedenle neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum. Ancak bazı mihraklar hiçbir delile dayanmadan şikayette bulunarak konunun yargıya taşınmasına neden oldular. Kamuoyunda ve bazı basında yapılan suçlamaları haketmedik. Belediye hizmetleri herkese açıktır. Kimi memnun olur kimi olmaz. Hem şahsım hem belediye adına sorgulama yargılama aşamasına getirecek bir şey yapmadığım için vicdanen çok rahatım. Şahsıma şaibeli kazanç temin etmedim, ihaleye fesat karıştırmadım, ancak belediye hizmetlerinde bazı eksikliklerimiz olabilir. Bunlar da bu suçlamaları gerektirecek şeyler değildir. Basının karşısına böyle bir haberle çıkmak istemezdim.” Dedi.
YÜZDE BİR İHTİMAL BİLE YOK
Bostancıoğlu, hakkındaki suçlamaların ispatlandığı gün cezasını çekmeye hazır olduğunu söyleyerek,suçlamaların doğru olduğuna dair yüzde bir ihtimal bulunmadığı şeklinde de kesin konuştu.
 Bostancıoğlu, “Acı yemedim ki midem ekşisin. Yaptığım her iş mevzuatına uygun belgelerle kanıtlanabilir. Gerek şahsım gerek partim adına yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Hakkımdaki suçlamalar ispatlandığı gün cezasını çekmeye hazırım. Suçlamaların doğru olduğuna dair Yüzde birlik bir ihtimal bile vermiyorum. Yargıya taşınmış bir dosyayı mahrumiyet ilkesini hiçe sayarak didik didik etmek çok yanlıştır.” Şeklinde konuştu.
 Bostancıoğlu, suçlamalardan biri olan cenaze aracının usulsüz alındığına dair iddiayı ise belgelerini göstererek herşeyin usule uygun olduğunu belirtti.

Bostancıoğlu, “ Hibeyle alınan cenaze aracının belgeleri var, her şey yasalara uygun, bu cenaze aracı bizi şikayet edenlere de hizmet edecek.Bunlar belgesi olmayan suçlamalar. Biz bize yapılan suçlamaların aksini ispatlama üzere hazırladığımız belgelerle yargıya taşıdık. Yarın bu suçlamaların boşa yapıldığını hep birlikte göreceğiz.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN